+++Zeleninová polévka s krupicí a sýrovými knedlíčky+++
Potřebné ingredience
mrkev,celer,petržel-ve stejném poměru-v krizi lze nahradit sáčkem mražené zel.pod svíčkovou,4-6 lžic krupice-nebojte se toho-bude hustá,olej nebo máslo,sůl,pepř,petžel.nať,2 stroužky česneku,cibule na knedlíčky-2 velké taveňáky-já dávám smetanito,2 stroužky česneku,strouhanka,1 vejce,sušená petrželka Pokud je sezóna,můžeme k zelenince na polévku přidat i pár růžiček brokolice,květáku nebo nastrouhanou kedlubnu
Postup přípravy
Do misky dáme sýry,vejce,rozetřený česnek,petrželku,špetku soli,rozňahňáme vidličkou a dle potřeby přisypáváme prosátou strouhanku,aby se vytvořila nelepivá hmota,koulíme knedlíčky a dáme zavařit do polévky.
Polévka je moc sytá a chutná
Na oleji osmahneme cibulku
Přidáme strouhanou zeleninu-mrkev,celer,petržel,pokud nemáme-mraženou směs pod svíčkovou,zeleninu osmahneme
Pak zasypeme asi 4-6 lžícemi krupice,opražíme,zalijeme studenou vodou,osolíme,opepříme a přivedeme k varu
Mezitím si uděláme knedlíčky-v míse rozklepneme vejce,přidáme petržel,stroužek až dva česneku
K tomu přidáme taveňáky,pořádně vařečkou propracujeme,osolíme,opepříme
Postupně přisypáváme strouhanku,vytvoříme kompaktní těsto
Hotové těsto,dnes z dvojité dávky,dvě vejce a více sýra
Z dvojité dávky dnes přesně 80 knedlíčků
Polévku povaříme asi 15-20 minut,dochutíme kořením,česnekem,zelenou petrželkou,libečkem nebo celerovou natí
Do polévky naházíme knedlíčky a provaříme za občasného míchání asi 5 minut,než vyplavou,dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé