Letadlo
Potřebné ingredience
Marcipán dle paní Zdeničky, Mramorový korpus na krém: 3 x plnotučný tvaroh, 2x zakysaná smetana, vanilkový cukr, cukr, banány
Postup přípravy
Mantinely pod marcipán:
Pudinkový krém na mantinely kolem dortu a na obmazání dortíku.
Tento krém z toho titulu,že marcipán nesmí přijít do styku se šlehačkou.
2 deci vody
1 van pudink
12 dkg cukr krupice
svaříme klasila pudink vychladíme.
Našleháme 1/2 másla a vešleháme po lžících vychlazený pudink.
Přistávací dráha - 2 barvy marcipánu - jsou vykráty formou a pak jen začištěny. Tráva je dělána přes lis na česnek
Letadlo - zatím v polorozloženém stavu. Neměla jsem černou barvu, tak jsem si pomohla lékořicí.
Mramorový korpus
Hotové letadlo
ještě pohled z boku
Tady je první patro dortu s krémem. Nejdřív dávám krém, do něj pak "zamáčknu" banány (může být i jiné ovoce)
první patro
Připraveno na zdobení
sušení barveného kokosu v troubě - barvím si sama doma potravinářským barvivem
Příprava pudinkového krému na mantinely
Hotový dort - usnadnila jsem si zdobení. Místo potahování jsem marcipán použila jen na horní plochu, boky jsou posypané barveným kokosem
.
.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé