(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Malí vepřoví dráčci
Potřebné ingredience
600 g vepřového bůčku, 2-3 stroužky česneku, 60 g cibule, 2,5 dcl vody, 25 g hladké mouky, sůl, mletá paprika, kmín
Postup přípravy
Vepřový bůček nakrájíme na větší kousky (kostky), osolíme, vložíme do pekáčku, posypeme sekaným česnekem, okmínujeme, poprášíme mletou paprikou a posypeme nakrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vodou a výpekem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou. Promícháme, povaříme, šťávu scedíme.
Jako přílohu požívám bramborové knedlíky, kyselé zelí, nebo špenát a brambory.
Jako přílohu požívám bramborové knedlíky, kyselé zelí, nebo špenát a brambory.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé