(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Kuře na pivu (ožralé kuře) :-)
Potřebné ingredience
1 celé kuře max. 1,5kg, 1 plechovka piva 0,3l (ne půllitr) na marinádu: 2lžíce medu (pokud máte rádi křupavou kůži tak med nedávat), 3 lžíce oleje, 3lžíce sojové omáčky, 1lžíce vinného octa, 4 stroužky česneku, 1 lžička chilli v prášku, 1lžíce červené chilli omáčky, sůl Samozřejmě můžete použít i marinádu na kterou děláte doma ....
Postup přípravy
recept z labužníka ..... a já se s ním prostě musím s váma podělit (až po napsání receptu koukám, že už je tu psán víckrát, ale snad nevadí:-))) ) !!!! Je to obrovská mňamka :-)
1)Kuře opláchneme ....
2)Vložíme do hotové marinády cca na 1hod (po půl hodině kuře obrátit ať se nasákne i z druhé strany)
3)po hodině ........ Vezměte plechovku piva, otevřete a cca 1deci upijte. Pak udělejte do plechovky z vrchu ještě aspoň 2 otvory nožem
4) kuře podložte pečícím papírem. Vezměte jej a "posaďte" na plechovku s pivem.
5)Pečeme při 180stup. asi 35min
Maso je prostě "božské" a běžně suchá prsa jsou vláčná a měkká jako stehýnka!! Podáváme jako pečené kuře s bramborem, rýží, těstovinovou rýží ...... no prostě co máte rádi :-)))
1)Kuře opláchneme ....
2)Vložíme do hotové marinády cca na 1hod (po půl hodině kuře obrátit ať se nasákne i z druhé strany)
3)po hodině ........ Vezměte plechovku piva, otevřete a cca 1deci upijte. Pak udělejte do plechovky z vrchu ještě aspoň 2 otvory nožem
4) kuře podložte pečícím papírem. Vezměte jej a "posaďte" na plechovku s pivem.
5)Pečeme při 180stup. asi 35min
Maso je prostě "božské" a běžně suchá prsa jsou vláčná a měkká jako stehýnka!! Podáváme jako pečené kuře s bramborem, rýží, těstovinovou rýží ...... no prostě co máte rádi :-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pavla s
(upraveno)
11. 3. 2010, 10:39
prima vařečka
(upraveno)
11. 3. 2010, 10:30
Tento recept znám a je výborný.
dadulka19
(upraveno)
7. 3. 2010, 14:00