(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dort - Narozeninová kytička
Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1 šlehačka - dávám Rama Cremefine na šlehání2 vejcehrnek mléka1 velká čokoláda Margot - nastrouhat3/4 hrnku oleje1 1/2 prášku do pečivamarmeládakrémová náplň vanilková - používám dr.Oetkerpotravinářská barvivamarcipánová hmota
Postup přípravy
Základem je mnou upravená Margot buchta - toto těsto používám jako základ pro všechny své dorty. Množství ingrediencí upravuji dle velikosti dortu. Na tuto kytičku jsem potřebovala vše 4x - vše záleží na tom, jak chcete mít dort vysoký.
Všechny přísady smícháme dohromady - na pořadí nezáleží.
K tvorbě kytičky byla použita velká dortová forma( průměr 28cm ) - střed, a na okraje malá dortová forma
( průměr 23cm ). Tyto byly překrojeny napůl a tím se vytvořily okvětní lístky kytičky. Všechny korpusy byly rozkrojeny a namazány švěstkouvou marmeládou ( vlastní výroba ), ale lze použít jakoukoliv - dle mého názoru je lepší poněkud kyselejší příchuť. Po slepení korpusů se potřou krémem.Poskládáme kytičku dohromady. Vytvoříme marcipánovou hmotu obarvenou potravinářskými barvivy, vyválíme kolo o potřebném průměru na centrum a půlená na okvětní lístky, dále oči, pusu a nos. Zbytek dortu - prázdná místa - doplníme krémem, který také možno obarvit potravinářskými barvivy.
Doufám, že se mi tímto podařilo odpovědět na četné dotazy a že někomu pomohu či poradím s tvorbou dortu.
Přeji hodně úspěchů.
Všechny přísady smícháme dohromady - na pořadí nezáleží.
K tvorbě kytičky byla použita velká dortová forma( průměr 28cm ) - střed, a na okraje malá dortová forma
( průměr 23cm ). Tyto byly překrojeny napůl a tím se vytvořily okvětní lístky kytičky. Všechny korpusy byly rozkrojeny a namazány švěstkouvou marmeládou ( vlastní výroba ), ale lze použít jakoukoliv - dle mého názoru je lepší poněkud kyselejší příchuť. Po slepení korpusů se potřou krémem.Poskládáme kytičku dohromady. Vytvoříme marcipánovou hmotu obarvenou potravinářskými barvivy, vyválíme kolo o potřebném průměru na centrum a půlená na okvětní lístky, dále oči, pusu a nos. Zbytek dortu - prázdná místa - doplníme krémem, který také možno obarvit potravinářskými barvivy.
Doufám, že se mi tímto podařilo odpovědět na četné dotazy a že někomu pomohu či poradím s tvorbou dortu.
Přeji hodně úspěchů.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
habasit
(upraveno)
24. 8. 2007, 12:44
moc pěkné
nahlásit
leni0323
(upraveno)
24. 8. 2007, 12:16
krásný moc se povedl
nahlásit