(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zeleninová omáčka na cokoliv
Potřebné ingredience
50g cibule, 50g mrkve, 50g petržele nebo pastiňáku, 25g celeru, 70g rajského protlaku, 2x kuřecí bujón Natur od Vitany, sůl, pepř, cukr nebo umělé sladidlo, voda, troška oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájet nadrobno, orestovat na trošince oleje, přidat protlak, orestovat, přidat nejemno nastrouhanou zeleninu, orestovat, než začne zelenina vonět, pak zalít dvěma hrnky vody, přidat bujón, sůl, pepř a lžíci cukru nebo 5 kuliček umělého sladidla. Vařit doměkka. Není třeba zahušťovat, zelenina to zahustí až až. Klidně přidejte více vody, pokud je omáčka moc hustá a znova dochuťte.
Já používám na těstoviny, brambory, k masu. Určitě se z tohoto množství najedí dva dospělí dosyta..:-)
POměr zelenin není nutný, klidně násobte, přidávejte, co vám chutná. Někdy dám nakonec dvě lžíce zakysanky nebo bílého jogurtu. K zelenině přidávám i rajčata.
Foto přidám zítra, až bude světlo.:-)
Já používám na těstoviny, brambory, k masu. Určitě se z tohoto množství najedí dva dospělí dosyta..:-)
POměr zelenin není nutný, klidně násobte, přidávejte, co vám chutná. Někdy dám nakonec dvě lžíce zakysanky nebo bílého jogurtu. K zelenině přidávám i rajčata.
Foto přidám zítra, až bude světlo.:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé