(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Cizrnový segedín
Potřebné ingredience
na cca 2 porce: 1 hrníček cizrny, 1 PL oleje, 1 cibule, 1/2 malé cukety, 1 PL rajského protlaku nebo pyré, 1/2 kelímku bílého jogurtu, trocha kysaného zelí, 2 stroužky česneku sůl, pepř, sladká paprika, drcený kmín, šťáva z půlky citronu
Postup přípravy
Hrníček cizrny jsem večer namočila do vody.
Druhý den jsem ji takto namočenou uvařila v papiňáku - 15 min stačilo. Slila jsem jí, ale vývar ponechala.
Na lžíči oleje jsem osmahla cibuli, půlku malé cukety, přidala okapanou cizrnu, osolila, okořenila pepřem, mletou sladkou paprikou a drceným kmínem, chvíli jsem restovala. Pak jsem přidala lžíci rajčatového pyré (protlaku), 2 prolisované stroužky česneku, trošku kysaného zelí a podlila vývarem z cizrny, dusila jsem 10 min, až byl sosík akorát. Pak jsem přidala šťávu z půlky citronu, vypla jsem plotnu a na závěr jsem zamíchala půlku kelímku 150 gramového balení bílého 3% jogurtu.
Druhý den jsem ji takto namočenou uvařila v papiňáku - 15 min stačilo. Slila jsem jí, ale vývar ponechala.
Na lžíči oleje jsem osmahla cibuli, půlku malé cukety, přidala okapanou cizrnu, osolila, okořenila pepřem, mletou sladkou paprikou a drceným kmínem, chvíli jsem restovala. Pak jsem přidala lžíci rajčatového pyré (protlaku), 2 prolisované stroužky česneku, trošku kysaného zelí a podlila vývarem z cizrny, dusila jsem 10 min, až byl sosík akorát. Pak jsem přidala šťávu z půlky citronu, vypla jsem plotnu a na závěr jsem zamíchala půlku kelímku 150 gramového balení bílého 3% jogurtu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé