(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Španělský ptáček - vylítaný s jasmínovou rýží
Potřebné ingredience
400g hovězí maso 400g cibule (2 střední) 100g slanina (libovější) 4 vařená vejce 2 drůbeží párky 4 nakládané okurky (podle toho jak jsou velké) olivový olej, hořčice plnotučná nebo dižonská (je pikantnější), jíška knorr (tmavá), hovězí bujon (může být masox)
Postup přípravy
Na olivovém ojeli orestujeme cibulku do středně zlatova. Já dávám kolik masa tak tolik cibulky. Pak přidáme slaninu. Když slanina jakoby sezlátne přidáme maso. Orestujeme, přidáme 4 lžíce hořčice a podlijeme vývarem. Kdo umí pracovat s papinákem tak to bude určitě rychlejší. Já se ho bojím tak musím pěkně pomalu:-) Když je maso poloměkké tak přidáme nastrouhaná vajíčka, párek a okurku. Opravdu tyto ingredience stačí jen prohřát. Já je v hrnci nechávám cca 15 - 20 min. Pak zahustíme jíškou od knorru. Dochucujeme pepřem nebo solí nakonec protože bujón je slaný. Já to dělám i Adélce a moc jí to chutná. Přílohu kynutý knedlík nebo rýži. My papkáme rýži a to jasmínovou protože jsme rozmlsané:-)
Jasmínová rýže:
Olivový olej, cibulka, sůl, jasmínová rýže
Do hrnce nalijeme ojel a dáme tam cibulku. Orestujte jí do zlatova (je to chutnější) pak přidat rýži a osolit. Do konvičky si dejte uvařit vodu. Když je voda uvařená tak jí pak zalijte rýži. Já dávám vodu vařit současně co restuji cibulku. Pak přiklopit pokličkou a do trouby. Já mám horkovzdušnou a dávám jí tam na 20 min při 150°C
Poměr rýže: 1 hrníček rýže = 1,5 hrníček vody
Vše dobrou chuť
Jasmínová rýže:
Olivový olej, cibulka, sůl, jasmínová rýže
Do hrnce nalijeme ojel a dáme tam cibulku. Orestujte jí do zlatova (je to chutnější) pak přidat rýži a osolit. Do konvičky si dejte uvařit vodu. Když je voda uvařená tak jí pak zalijte rýži. Já dávám vodu vařit současně co restuji cibulku. Pak přiklopit pokličkou a do trouby. Já mám horkovzdušnou a dávám jí tam na 20 min při 150°C
Poměr rýže: 1 hrníček rýže = 1,5 hrníček vody
Vše dobrou chuť
Ingredience
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Liduška
(upraveno)
27. 12. 2010, 18:09
Verunko supr omáčka dnes jsme jí měli k obědu a všichni slintaly pěkné svátky,Lída
Splaváček
(upraveno)
6. 7. 2010, 12:56
Tak jsme právě doobědvaly Vanesska byla dnes první děkujeme za super receptík
Vanilka26
(upraveno)
14. 4. 2010, 12:04
Vynikající!!! Dělala jsem včera k večeři včetně té jasmínové rýže a všem moc chutnalo!!! Jen jsem to malinko přepískla s množstvím, takže máme i dnes na oběd!!!
delfinka32
(upraveno)
19. 4. 2010, 12:54
@Vanilka26
Jani já to i na druhý den protože všichni si moc pošušňáváme tak abych měla volňáska a pohodičku na
mysimysi
(upraveno)
1. 4. 2010, 15:00
Právě jsem je doděla. Maso jsme dala vepřové a na konci jsem zjistila, že nemám okurky . Ale i tak je to vynikající
delfinka32
(upraveno)
19. 4. 2010, 12:51
@mysimysi
hlavně že chutnalo ,
Pavdula
(upraveno)
7. 3. 2010, 16:17
Dnes jsme měly k obědu a opravdu výýýborné a rychlé.Jen jsem neměla anglickou, ale bylo to dobré i bez ní. Děkuji za dobrý receptík
delfinka32
(upraveno)
8. 3. 2010, 13:05
@Pavdula
Pavlí jsem ráda, že Vám chutnalo
kvítečko
(upraveno)
5. 3. 2010, 16:28
to děti mohli v této podobě papat,vyzkouším a dáváte anglic.slaninu?
delfinka32
(upraveno)
5. 3. 2010, 23:33
@kvítečko
Ivanko dávám ale opravdu libovou a jen tak trochu pro chuť. Já jí dělala po dlouhé době a si pochutnala
jilly
(upraveno)
4. 3. 2010, 16:24
mnam, dala by som si..len nejak nemusim hovezi..tak nieco podobne robim z veproveho plecka a k tomu basmati ryzu z Penny
delfinka32
(upraveno)
4. 3. 2010, 14:04
@jilly
jo,jo Jani je to pošušňáníčko basmati je taky moc výborná
jilly
(upraveno)
4. 3. 2010, 16:25
@delfinka32
a tato je obzvlast skvela ked mate moznost, tak ju vyskusajte...predava sa v textilnom obale..nieco ako mala tasticka