(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pikantní závitek krále Šumavy
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř
Postup přípravy
Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a na něj navršíme porci houbové míchanice. Zavineme a upevníme kovovými jehlami. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak ji shrneme na okraj pánve do níž vložíme závitky a zprudka je po všech stranách opečeme. Na mírném ohni je potom za občasného podlévání dusíme pod pokličkou domměka. Po změknutí je vyndáme, do šťávy v pánvi přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku a důkladně povaříme. podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
Může to udělat i jako rozlítaný závitek:-) místo roštěnek můžeme mít mladé hovězí...
Může to udělat i jako rozlítaný závitek:-) místo roštěnek můžeme mít mladé hovězí...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sophie70
(upraveno)
5. 3. 2010, 10:17
to je tak dobrý nápad, že to musím vyskúšať už sa na to teším, vďaka za inšpiráciu
manhartici
(upraveno)
5. 3. 2010, 13:51
@Sophie70
Moniko, určitě vyzkoušejte, je to mňamka...