(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
bavorské vdolky podle receptu paní ID 42139
Potřebné ingredience
(Paní Miroslava dává 50g másla- já ho nedávala, bála jsem se že budou moc mastné), 4 žloutky, 70g cukru moučka, 30g kvasnic, asi 200ml mléka, 1/2 lžičky soli, 330g hladké mouky,220g polohrubé mouky, panák rumu, citrónovou kůru na ozdobu jsem dávala hustý vanilkový pudink + povidla nebo marmeláda
Postup přípravy
utřeme žloutky, moučkový cukru ,citrónovou kůru
Necháme vykynout kvasnic e v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru.
Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli,mouku, malého panáka rumu
Hněteme, podle potřeby přidáme mléko nebo mouku, vyválíme na 1cm tlustý plát, sklenicí vykrajujeme kolečka, ty necháme 15minut odpočinout, (kynout) a pak smažíme v pánvi na oleji z obou stran.
Osmažené zdobíme hustým pudinkem, povidlím. pocukrujeme, papáme.
Necháme vykynout kvasnic e v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru.
Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli,mouku, malého panáka rumu
Hněteme, podle potřeby přidáme mléko nebo mouku, vyválíme na 1cm tlustý plát, sklenicí vykrajujeme kolečka, ty necháme 15minut odpočinout, (kynout) a pak smažíme v pánvi na oleji z obou stran.
Osmažené zdobíme hustým pudinkem, povidlím. pocukrujeme, papáme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
4. 3. 2010, 16:45
TRŤA
(upraveno)
5. 3. 2010, 15:18
@Ilonáček