Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Ryba

0.0
Ryba

Potřebné ingredience

Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 2 korpusy. Krém: litr mléka, 3 vanil. pudinky, 2 lžíce hl. mouky, 150g ml. cukru, 1 + 1/2 másla. Marcipán: 200 g suš. mléka, 200 g ml. cukru, 2 lžíce vody, pár kapek mandl. aroma, zelené potravin. barvivo.

Postup přípravy

Těsto: Žloutka ušlehat s polovinou cukru a vodou do velmi husté hmoty. Z bílků ušlehat polotuhý sníh, přidat druhou polovinu cukru a došlehat do tuhého sněhu. Mouku prosít min. 1x přes sítko. Do žloutků zlehka vařečkou či lžící přimíchávat na střídačku sníh a mouku, v žádném případě už nepoužívat mixér. Ihned těsto natřít na vymazaný a vysypaný plech. Zásadně péct v předem vyhřáté troubě na 180 - 200st. asi 15 - 20 minut. Korpus nechat cca 5 minut v klidu, pak překlopit na kus pečícího papíru.
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme máslo a po lžících do něho přidáváme vychladlý pudink.
Marcipán: Z mléka, cukru, aroma a vody vyválíme těsto, pak obarvíme barvivem.

Na papír si nakreslíme obrys ryby a vystřihneme. Stejně tak i ploutve.

3 pláty korpusů promažeme, naskládáme na sebe a obmažeme krémem.

Stejně tak i ploutve.

Obalíme do marcipánu.

Obalování zadní ploutve...

Šupinky... vykrajujeme malá kolečka a klademe je vedle sebe a mírně i na sebe od ocasu až k hlavě.

Hlava a přiložení všech ploutví... Tady se mi už něco nezdá, začíná se mi marcipán nějak roztékat!

Ale říkám si, že to bude v pohodě, je teplo, asi proto se rybka potí, tak dodělám rychle poslední úpravy a šup s ním do ledničky.

Za pár hodin už rybka vypadá strašně. Marcipán se mi na ní celý rozpustil a sjel na podložku. :-( Tak přemýšlím, co jsem udělala špatně. Někde jsem se dočetla, že když se do marcipánu přidá olej, dobře se s ním potahují dorty. Tak já hned musím vyzkoušet, že jo :-), přidala jsem olej, hmotu jsem si pochvalovala, že konečně jsem našla super marcipán na potahování dortu... :-) Ale výsledek se mi měnil pod rukama. No tak příště budu zas chytřejší a žádné experimenty... použiji pěkně svůj marcipán, na který jsem zvyklá - bez oleje. Mimochodem tenhle obrázek je focen po mírné úpravě, pořád jsem doufala, že ho nebudu muset potahovat znova (tohle mě totiž nebavííí...)

Jenže mi to nedalo a dort musím opravit... zadělat nový marcipán a celý ho potáhnout znova.

I šupinky...

A je to! Bude určitě bezvadně sladký, když na jeho obalení padlo asi půl kila mléka a půl kila cukru :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Filďa 20. 10. 2007, 15:51
:-o :-o :-o Tak to je super (^) (clamp) (Y) ten by se líbil mýmu chlapovi(je nadšeným rybářem) :-$ Fakt krásný dortík (clamp) (clamp) (clamp)
arte 18. 9. 2007, 10:19
dělala jsem ten dort včera a byla to hrozná práce ale vypádá pěkně,povedl se mi (Y) (Y) (Y),děkuji za inspiraci |:o) |:o) (^) Petra s Verčou
M-kocurek 18. 9. 2007, 20:38
@arte A kdepak máte fotečku? *-) (clamp) (Y) :-)
Jajinka1 26. 8. 2007, 14:51
Vypadá to moc krásně a obdivuji tu trpělivost (clamp) (clamp) (clamp)
Lenyna 26. 8. 2007, 14:48
(Y) (Y) (Y)kdyby tady byl smekající smajlík,hned bych jich tam aspoň 10 šoupla.Nádhera,paráda,supeeeeeeeeeeeer (L) |:o) (^)
M-kocurek 27. 8. 2007, 21:15
@Lenyna (X) moc děkuji (X)
Vlada66 24. 8. 2007, 10:42
Také já moc prosím o recept :-$. Je to nádherný (Y). Ráda bych to vyzkoušela, ale nevím nevím, ale zase na druhou stranu zkusit se má všechno (H). Zatím moc děkuji a mnoho dalších úspěchů. Vlaďka
Aja88 23. 8. 2007, 14:12
Nádhera Marti, vaše trpělivost je bezmezná |:o) a dortík opět nepřekonatelný (clamp)
Pajcinka (upraveno) 23. 8. 2007, 15:07
Teda ten kapřík je ÚŽASNÝ!!! (Y) (Y) (Y)Moc moc prosím,až vám vyjde Marti čas,písněte sem ingredience na korpus i tem marcipán.mám doma vášnivého rybáře,tak bych se u Vás inspirovala.marcipán jsem ještě nikdy nevyráběla,nemám recept ani zkušenosti a ani odvahu-zatím. ;-)
M-kocurek 26. 8. 2007, 9:16
@Pajcinka recept dodán :-) recept na marcipán mám taky v receptech :-) ale je jich tady moc, tak si můžete vybrat i od jiné maminky. (clamp)
Pajcinka 28. 8. 2007, 8:48
@M-kocurek Marti,moc děkuju za recept.Pokud budu mít tu odvahu,pokusím se ho vytvořit a dám pak vědět,jak to dopadlo.Jste fakt moc šikovná!!! (clamp) (clamp) (clamp) Ještě prosím,Marti,jak velký plech na toto množství těsta?
M-kocurek 28. 8. 2007, 19:55
@Pajcinka Používám klasický plech zhruba 40x30. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie