(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Bezlepkové bulky nebo rohlíky
Potřebné ingredience
270g JIZERKY, 1 lžička soli, 1/2 balíčku sušeného droždí, 200ml mléka, 1 lžička cukru, 3 lžíce oleje
Postup přípravy
Suroviny v misce krátce promícháme ručním elektrickým mixérem s hnětacími háky. Těsto přendáme na lehce pomoučněný vál. Lehounce prohněteme, vytvoříme si váleček a ten rozdělíme na 8 dílků. Z každého kousku vytvoříme bulečku nebo rozválíme a umotáme rohlík, jak chcete. Plech vyložíme pečícím papírem, na který bulečky volně naskládáme. Každou bulečku nařízneme do kříže nožem namočeným ve vodě. Potřeme mlékem a necháme v teple kynout. Zapneme troubu na cca 180 stupňů a jakmile se nahřeje, dáme bulky dozlatova upéct.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mljule
(upraveno)
17. 11. 2014, 21:34
dobrý večer, pekla jsem 2x a nepovedlo se. nevím v čem jsem udělala chybu. rohlíky mně moc nenakynuly a po upečení byly tvrdé. poradíte, co dělám špatně? jsem začátečník.děkuji Lenka
lasturka
(upraveno)
14. 5. 2012, 18:31
Dobrý deň,ja ich dnes piekla po prvé,ale vobec nenakynuli! Miesto sušeného droždí som dala čerstvé...je možné že kvoli nemu? ďakujem za odpoveď. Iva
channah
(upraveno)
2. 8. 2012, 9:50
@lasturka
asi opravdu chyba v droždím, vzešel vám kvásek?
jity79
(upraveno)
12. 4. 2012, 20:29
asi hloupý dotaz - 1/2 balíčku suš droždí- a z jaké hmotnost? viděla jsem o hmotnosti 7,5g a 10g. nebo to je jedno? a kynout hodinu ? jsem teprve začátečník
jity79
(upraveno)
20. 4. 2012, 8:29
@jity79
jsem včera upekla a jsou moc dobré
Janca 2010
(upraveno)
14. 1. 2011, 14:36
právě jsem je dopekla a doporučuji super
channah
(upraveno)
16. 1. 2011, 20:28
@Janca 2010
díky za pochvalu