(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
BRAMBORAČKA
Potřebné ingredience
3 brambory, 1 větší mrkev, menší celer asi 30g , 1 cibule, 1 rajče, 3 - 4 stroužky česneku, máslo, 2 lžíce hladké mouky anebo bez mouky můžeme přidávat najemno nastrouhanou zeleninku např. brambory, mrkev, celer apod. na zahuštění, majoránka, sůl a můžete (ale nemusíte) přidávat i sušené či čerstvé houby.
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli pokrájíme nadrobno a osmažíme na másle, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev na kolečka a osmahneme, zaprášíme moukou a narychlo zamícháme, pomalu zalijeme studenou vodou, k tomu přidáme brambory, na kostičky pokrájené rajče a houby (nemusíme), dobře promícháme a povaříme dokud zelenina nezměkne. Před podáním promneme majoránku, najemno nastrouhaný česnek a podle chuti osolíme.
Uvařeno a ihned podáváme...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlasta33
(upraveno)
2. 3. 2010, 21:10
HLN
(upraveno)
3. 3. 2010, 11:24
@Vlasta33
Didyna
(upraveno)
2. 3. 2010, 16:33
Rajčata do bramboračky to jsem ještě neslyšela
HLN
(upraveno)
2. 3. 2010, 17:04
@Didyna
ANO A MÍSTO MASOXU ČI JINÝ BUJÓN SI K TOMU PŘIDÁVÁM HLAVNĚ S CELEREM A S RAJČETEM, PROTOŽE TO MÁ LEPŠÍ CHUŤ