Jambalája
Potřebné ingredience
4 kuřecí stehna bez kůže, 1 cibule, 4 stroužky utřeného česneku, 2 střední zelené papriky (dlouhé, ne kapie), 20-30 g sušených hub, 1/2 l rajčatové šťávy, 10 koleček suchého salámu (Vysočina), 200 g rýže, 60 ml vývaru (masox+voda), sůl, pepř, pálivá paprika
Postup přípravy
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
Jambalája se podává s pečivem.
Tak snad Vám bude chutnat...:o)
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
Jambalája se podává s pečivem.
Tak snad Vám bude chutnat...:o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé