(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Durčina (kulajda )
Potřebné ingredience
Brambory ,voda ,sůl ,kyselé houby ,mrkev ,3 bobkové list y,1 smetana ,1 vejce ,kopr ,ocet ,pepř ,
Postup přípravy
Brambory nakrájené na kousky dáme vařit s vodou ,solí ,pepřem ,bobk.listem ,mrkví -kolečka a kyselými houbami do měkka.Když je to měkké ,doliju vodu do požadovaného množství ,zahustím moukou a dochutím solí ,provařím.Vypnu ,přidám rozmíchané vajíčko ,šlehačku a nakonec kopr, používám nakládaný kopr v octě,takže většinou už jiný ocet nedávám .Polévka má sladkokyselou chuť a u nás jí máme moc rádi .
Polévka je po mojí babičce ,která pocházela ze Slovenska (Děvín),tak proto asi takový název .
Polévka je po mojí babičce ,která pocházela ze Slovenska (Děvín),tak proto asi takový název .
mrkev,brambory ,houby ,cibule a koření ,
dávám cibuli vyvařit ,když je polévka hotová ,tak ji vyhodím ,(nemáme ji rádi )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé