(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zapečený květák se smetanou a lečem
Potřebné ingredience
květák, 12% smetana, brambory, sterilované lečo, slanina, sůl, pepř, 20 dkg 30% eidam
Postup přípravy
uvaříme květák, zhruba 10 minut, oloupané na plátky nakrájené brambory necháme přejít varem.
V pečící míse necháme orestovat slaninu (nemusí být), na ni dáme na růžičky rozebraný květák a brambory, osolíme, opepříme, přidáme celé sterilované lečo, promícháme a dáme do trouby zhruba na 30 minut dokud květák a brambory nezměknou.
Jakmile je vše měkké posypeme strouhaným sýrem a dáme zhruba ještě na 15 minut zapéct.
Tak jsem zase jednou nevěděla co k obědu a můžu doporučit, byla to OBR mňamka !!!!
Dělám bez tuku !!!!!!!!!!!!!
V pečící míse necháme orestovat slaninu (nemusí být), na ni dáme na růžičky rozebraný květák a brambory, osolíme, opepříme, přidáme celé sterilované lečo, promícháme a dáme do trouby zhruba na 30 minut dokud květák a brambory nezměknou.
Jakmile je vše měkké posypeme strouhaným sýrem a dáme zhruba ještě na 15 minut zapéct.
Tak jsem zase jednou nevěděla co k obědu a můžu doporučit, byla to OBR mňamka !!!!
Dělám bez tuku !!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé