(recept
si oblíbilo 124 návštěvníků)
+++Rafaello z Delissy-nejlepší!+++
Potřebné ingredience
4 bílé Delissy,100 g másla,oloupané a spařené mandle,kokos,na zahušťení sušené mléko je i možno udělat obměnu-místo bílé Dellisy můžeme použít griliášové vlnky,taky super
Postup přípravy
Delissy nasekáme/pomeleme,promícháme s měkkým máslem a dle potřeby zahustíme sušeným mlékem,dáme na chvíli do lednice a pak děláme kuličky,do každé vtlačíme spařenou a oloupanou mandli a obalíme v kokosu,můžeme klást do papírových košíčků,chutnají mi víc než ze salka nebo ztuženého tuku-ta oplatková chuť je skvostná-doporučuji.Fotečky později dodám
Do mísy nastouháma nebo najemno nasekáme oplatky
Vlijeme rozpuštěné vychladlé máslo,umícháme
Přidáme sušené mléko a přisypáváme,dokud nevznikne vláčná krásná hmoty,dáme ztuhnout,ale nemusíme,já dne dělala hned,ale je to měkčí
hotové těsto
Tvoříme kuličky,do každé vtlačíme mandli a obalujeme v kokosu
Pokud dláme jen o něco větší než je na velikost mandle,stačí hmota na zhruba 50 ks,dáme do chladu,aby ztuhly,dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
neferrs
(upraveno)
14. 12. 2012, 17:38
Dneska sem dělala...suprovní díky za recept Denisa
KáKá
(upraveno)
18. 12. 2012, 13:34
@neferrs
děkuji moc
lidare
(upraveno)
13. 12. 2012, 19:49
KáKá
(upraveno)
18. 12. 2012, 13:34
@lidare
Bakulča
(upraveno)
13. 12. 2012, 19:07
dneska jsem dělala,ale dala jsem jen 50g másla a i tak se mi ho tam zdálo mocmusela jsem ještě přistrouhat 2 delissy a dosypat suš.mlékem. ale chuť supr. není překlep v receptíku místo 100g jen 10g másla??
KáKá
(upraveno)
13. 12. 2012, 21:54
@Bakulča
ne,je to dobře,je tam psáno na zahuštění sušené mléko-toho se dává dost
Bakulča
(upraveno)
14. 12. 2012, 6:52
@KáKá
tak to jo....díky a krásné
KáKá
(upraveno)
14. 12. 2012, 12:06
@Bakulča
Vám taky
KataJenc
(upraveno)
1. 12. 2012, 12:56
Dobrý den,receptík vypadá úžasně,myslíte že místo sušeného mléka by šla dát sušená smetana?
KáKá
(upraveno)
1. 12. 2012, 13:08
@KataJenc
ano dá,někdo nahrazuje,ale dle mého už ta chuť není taková,jaká má být
1Michaella1
(upraveno)
30. 11. 2012, 22:02
Květi, chtěla jsem se zeptat, jestli tam také vznikne ta křupavá krustička když se tam dávají ty delisy??? Děkuji, Michaela
KáKá
(upraveno)
1. 12. 2012, 12:16
@1Michaella1
jestli myslíte takový ten obal oplatkový co má pravé rafaello tak ne,protože tam je to dělané strojově,a oplatek je tam vcelku,ne nasekaný,ale dellisy právě kvůli té oplatkové chuti
DRNDA 85
(upraveno)
26. 11. 2011, 15:24
Myslíte, že by šli i místo Dellisy dát Mila řezy?
KáKá
(upraveno)
26. 11. 2011, 15:58
@DRNDA 85
Myslím,že ano,je tam ovšem tmavá poleva místo bílé,vadit by to nemělo,akorát dellissy mají blíže chutí k pravému raffaellu
Mach
(upraveno)
15. 12. 2010, 19:25
Květo,dneska jsem Rafaello dělala,je vynikající ,recept ukládám a přeju pěkné Vánoce .
KáKá
(upraveno)
15. 12. 2010, 20:05
@Mach
Děkuji,nám taky moc chutná,krásné Vánoce i Vám
VěrkaK.
(upraveno)
20. 4. 2010, 22:56
Dobrý večer, díky za recept na rafaelo z delissy. To, co jsem hledala to není, nicméně vypadá podle popisu skvěle a určitě zkusím. Hledaný recept se jmenoval DELISSKY, ale toto určitě vyzkouším.
Hnědovláska
(upraveno)
1. 3. 2010, 19:13
Květi,kolik dáváte sušeného mléka,od oka? Děkuji
KáKá
(upraveno)
8. 3. 2010, 16:20
@Hnědovláska
dobrý den,dávám od oka,postupně přidávám tak,aby se dobře tvořily kuličky
Ilonáček
(upraveno)
28. 2. 2010, 21:33