Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Arabelčina fazolková omáčka

0.0
Arabelčina fazolková omáčka

Potřebné ingredience

fazolky žluté ( čerstvé, nebo v nálevu ) , kousek másla, hl. mouky, mléko, sůl, ocet,

Postup přípravy

Fazolky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v menším množství osolené vody.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme. Vaříme cca 15 - 20 minut. Pak přidáme vývar z lusků a ještě povaříme. Nakonec přidáme přecezené lusky a dochutíme solí a octem a můžete i cukrem!!!
Příloha - brambory, vejce natvrdo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zuzca 19. 9. 2012, 12:02
Je výborná. Do teď jsem dělala jen ze sladkokyselých fazolek, ale teď podle vašeho receptu a je to fakt dobrý. Jenom jsem přidala trošku citronu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
arabelka 5. 10. 2012, 17:19
@Zuzca (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) děkuji :-)
Denunka 20. 12. 2011, 16:55
mam zamrazene cerstve kupovane zelene fazolky..pujde to take,nebo musi byt jen zlute?
arabelka 21. 12. 2011, 12:20
@Denunka Nevadí, můžete je použít taky.Já je nejdříve povařím v lehce osolené vodě. Pak teprve přidávám k omáčce.
blazken 13. 12. 2011, 13:34
také dělám jen bešamelovou omáčku jak fazolkovou tak i koprovou a je skvělá :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o)
arabelka 13. 12. 2011, 13:46
@blazken ano, je to rychlý recept a dá se do něj dát vlastně cokoliv, i podušené žampiony (F)
usmevpocelyden 13. 12. 2011, 12:35
tak dneska jsem se dala do téhlé omáčky,kterou děláme často a chutná nám (Y)
arabelka 13. 12. 2011, 13:46
@usmevpocelyden děkuji, jsem ráda, že chutná (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie