(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
Arabelčina fazolková omáčka
Potřebné ingredience
fazolky žluté ( čerstvé, nebo v nálevu ) , kousek másla, hl. mouky, mléko, sůl, ocet,
Postup přípravy
Fazolky nakrájíme na menší kousky a krátce povaříme v menším množství osolené vody.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme. Vaříme cca 15 - 20 minut. Pak přidáme vývar z lusků a ještě povaříme. Nakonec přidáme přecezené lusky a dochutíme solí a octem a můžete i cukrem!!!
Příloha - brambory, vejce natvrdo.
Z másla a hladké mouky uděláme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a furt mícháme. Vaříme cca 15 - 20 minut. Pak přidáme vývar z lusků a ještě povaříme. Nakonec přidáme přecezené lusky a dochutíme solí a octem a můžete i cukrem!!!
Příloha - brambory, vejce natvrdo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zuzca
(upraveno)
19. 9. 2012, 12:02
Je výborná. Do teď jsem dělala jen ze sladkokyselých fazolek, ale teď podle vašeho receptu a je to fakt dobrý. Jenom jsem přidala trošku citronu.
arabelka
(upraveno)
5. 10. 2012, 17:19
@Zuzca
děkuji
Denunka
(upraveno)
20. 12. 2011, 16:55
mam zamrazene cerstve kupovane zelene fazolky..pujde to take,nebo musi byt jen zlute?
arabelka
(upraveno)
21. 12. 2011, 12:20
@Denunka
Nevadí, můžete je použít taky.Já je nejdříve povařím v lehce osolené vodě. Pak teprve přidávám k omáčce.
blazken
(upraveno)
13. 12. 2011, 13:34
také dělám jen bešamelovou omáčku jak fazolkovou tak i koprovou a je skvělá
arabelka
(upraveno)
13. 12. 2011, 13:46
@blazken
ano, je to rychlý recept a dá se do něj dát vlastně cokoliv, i podušené žampiony
usmevpocelyden
(upraveno)
13. 12. 2011, 12:35
tak dneska jsem se dala do téhlé omáčky,kterou děláme často a chutná nám
arabelka
(upraveno)
13. 12. 2011, 13:46
@usmevpocelyden
děkuji, jsem ráda, že chutná