Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Pudingové řezy

0.0
Pudingové řezy

Potřebné ingredience

Piškot: 5 žloutků, 200 g cukru krystal, 1 vanilkový cukr, 1 dcl oleje, 200 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl studené vody, sníh z 5 bílků (co jsme předtím oddělili od těch žloutků ;-), trochu kakaa. ********Náplň - puding: ½ l mléka, 1 puding (vanilkový nebo čokoládový nebo karamelový), 3 lžíce cukru (nebo podle chuti). ********Poleva: 2 zakysané smetany, 1 smetana ke šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Žloutky, cukr krystal, vanilkový cukr a olej ušleháme do pěny. Pak přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a studenou vodu, opět ušleháme.
Uděláme si sníh z 5 bílků a vmícháme ho do těsta. Pak cca 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem líná, tak pod to dávám pečicí papír;-).
Do zbytku těsta přidáme kakao a nalijeme na světlé těsto.

Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů.

Uvaříme si klasicky puding, ještě horký ho nalijeme na těsto a PAK TEPRVE VŠE dáme péct do trouby (na cca 180 stupňů, 30 minut). V troubě se na tom při pečení dělají legrační boule :-))

Když je buchta upečená, necháme ji trochu vychladnout. Připravíme si polevu - všechny ingredience (zakysanou smetanu, šlehačku, ztužovač a vanilkový cukr) jednoduše ušleháme. Pak polevu rozetřeme na buchtu a posypeme kakaem (oříšky, skořicí...).

Pokud buchtu již v této fázi někdo nesnědl ;-) necháme ji chvíli odležet v lednici, aby trochu ztuhla.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie