Brambory se zeleninou a masem pečené v balíčcích z alobalu

Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 8 brambor, 2 papriky, 2 cibule, 1 palička česneku, 12 žampionů, 1 klobáska (u nás valašská, spolu s žampiony pustí dost šťávy, což je žádoucí), 1-2 kuřecí řízky, sýr... (anebo co jiného se doma najde, podle sezóny a vlastní chuti), příp. všeho větší množství, nezbude tak jako tak
Postup přípravy
1. Vše nakrájet na menší kousky, osolit, okořenit, omastit olejem.
2. Z role alobalu utrhnout 4 kusy velikosti pečicího plechu.
3. Všechny suroviny kromě sýra rozdělit do balíčků, brambory dolů, maso nahoru.
4. Utrhnout další 4 kusy alobalu, balíčky zabalit i shora a přenést na plech.
5. Upéct na 180-200 stupňů cca 3/4 hodiny, dokud se obsah krásně nepropeče a nezměkne.
6. Odkrýt horní kusy alobalu, poklást plátky sýra a ještě krátce zapéct.

Brambory s mletým kmínem, papriky, cibule a žampiony s majoránkou, česnek neloupaný (na tom si zvlášť pochutnáte), maso jsem kořenila kořením na gril a lžičkou kremžské hořčice

Zabaleno zespod

Zabaleno i shora

Odkryto a dopečeno se sýrem (horní alobaly možno použít příště)

Náramně dobré je to :-). Chutě se krásně spojí a brambory nasají šťávu z masa a zeleniny.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu











































