(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zapečené lilky s parmezánem
Potřebné ingredience
800g lilků 100g strouhaného parmezánu(používám jakýkoliv jiný tvrdy sýr který se dá nastrouhat) 200g mozzarela 300g loupaných rajčat(používám z konzervy) 1stroužek česneku ,sůl,pepř,čerstvá bazalka nebo petrželka sůl,pepř,olivový olej
Postup přípravy
Lilky nakrájíme na plátky,položíme na papírové utěrky,posolíme a necháme odležet.Na pánvičce osmahneme celý stroužek česneku.přidáme rajčata,osolíme ,opepříme a chvíli podusíme.Pak odstraníme česnek a přidáme nasekané bylinky.
Plátky lilku osušíme a osmahneme na olivovém oleji.Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky,poklademe lilky,zase omáčka,pak mozzarela a strouhaný sýr.Toto opakujem dokud máme suroviny.Můžeme samozřejmě přidat na proložení šunku,kdyby se nám to zdálo moc zeleninové.Pečeme 15-20min.Podáváme teplé s bílým pečivem.Mozzarelu můžeme nahradit neuzenou parenicou je to taky velmi chutné.
Plátky lilku osušíme a osmahneme na olivovém oleji.Na dno zapékací mísy dáme trochu omáčky,poklademe lilky,zase omáčka,pak mozzarela a strouhaný sýr.Toto opakujem dokud máme suroviny.Můžeme samozřejmě přidat na proložení šunku,kdyby se nám to zdálo moc zeleninové.Pečeme 15-20min.Podáváme teplé s bílým pečivem.Mozzarelu můžeme nahradit neuzenou parenicou je to taky velmi chutné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé