(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Knedlíčky z Májky do polévky
Potřebné ingredience
1malá paštika Májka,
1 vejce,
strouhanka dle potřeby
Postup přípravy
Májku s vejcem rozšleháme na kašičku. Postupně přidáváme strouhanku. Ke konci zpracováváme rukama. Těsto na knedlíčky nemusí být moc tuhé, lepší je měkčí, nerozváří se. Vařím asi 5 - 10 minut . Dávám je nejčastěji do hovězí polévky, ale jsou dobré i v zeleninové polévce. Dětem chutnají víc než knedlíčky z játrové zavářky. Už je nesolím.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitule64
(upraveno)
6. 7. 2010, 5:39
Naprosto suprová rychlovka! Moc děkuji za recept a snad nevadí, že jsem ho přidala se svým obrázkovým postupem na mé stránky s recepty a samozřejmě Vy jste jako zdroj: http://bucifousek.webgarden.cz/polevky/polevka-s-knedlicky-z-majky-2.html Moc děkuji!
sharon
(upraveno)
13. 3. 2008, 22:33
Tak tohle nemá chybu .Polévky je v hrnci ještě docela dost ,ale už bez jediného knedlíčku. .Přidávám do svých top receptů.
Lampa
(upraveno)
13. 3. 2008, 22:57
@sharon
Mě hlavně vyhovuje, že je to rychlé a jedlé.
basetka
(upraveno)
10. 11. 2007, 13:05
Moc děkuji za super recept Já to fakt neznala A přidala jsem ještě zbytek strouhaného Eidamu a trošku petrželky a neměly chybu Skvělá inspirace
Zrušený účet
(upraveno)
26. 8. 2007, 14:39
Paštiky se u nás sice moc nejedí, ale knedlíčkovou polévku máme rádi a já se nerada bablám s klasickými játrovými, tak jsem vyzkoušela tyto. Fakt skvělé, jsou rychlé a chutnají Jen tchýně se na mě hloupě dívala, když se ptala: "ty to neznáš? Já to dělala léta, když byly děcka malé." Zase jeden chytrák, co?
Jane777
(upraveno)
26. 8. 2007, 12:46
díky skvělý receptík , rychlé....chutné , mějte se Jana
Leňula*B
(upraveno)
21. 8. 2007, 22:28
tak parádička, super zavářka chutná a malej mlaskal a říkal masíško a jelikož mě málo co sní tka jsme neodporovala , moc děkuji
mamkule
(upraveno)
21. 8. 2007, 22:17
Díky za inspiraci,ten muj muzsky chce furt jatrove knedlicky, tak zkusim ty vase, myslim si,ze budou lepsi jak cele jatrove- jatra moc nemusim.Pak pisnu,jak jsem dopadla u partnera,zda chutnaly
Marci75
(upraveno)
20. 8. 2007, 23:15
Já je dělám z játrové paštiky, ale to vyjde asi nastejno. Nedají takovou práci jako z jater, takže jsou . Když je možnost, přidám do nich ještě zelené bylinky - petřželku napřříklad.
Leňula*B
(upraveno)
20. 8. 2007, 22:12
tak to zkusím zase obměna
davik
(upraveno)
20. 8. 2007, 20:05
jazumi
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:21
super nápad- určitě vyzkouším- dík za tip
alexandra
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:02
to zní dobře... a dají se i zamrazit?????
Marci75
(upraveno)
20. 8. 2007, 23:16
@alexandra
S tou paštikou nevím, nevím Ale jsou tak jednoduché a rychlé, že je zbytečné dělat si je do mrazáku
B.Tumka
(upraveno)
20. 8. 2007, 19:01
Dobrý nápad určitě zkusím