(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky
Postup přípravy
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme, podlijeme vodou a vaříme nejméně 20minut. Zeleninu a okurky nakrájíme na nudličky osmahneme na tuku, přidáme mletou papriku, znovu krátce osmahneme. Zastříkáme trochou vody, směs krátce podusíme a vložíme do omáčky, kterou podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme. Podáváme s čímkoliv co máme rádi...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
krišon
(upraveno)
30. 8. 2016, 12:06
Velmi dobré, pochutnali jsme si ....
manhartici
(upraveno)
9. 9. 2016, 19:20
@krišon
To jsem ráda, že chutnalo
ondrejek
(upraveno)
5. 8. 2011, 21:25
Dneska jsem vařila podle vašeho receptíku,teda je to veliká dobrotka,děkuji za výborný receptík,ukládám do oblíbených .
manhartici
(upraveno)
6. 8. 2011, 13:11
@ondrejek
Jeee dekuji Kaciii, jsem rada, ze chutnalo
Nadik71
(upraveno)
2. 5. 2010, 11:18
dnes jsem dělala k obědu,děkuji za inspiraci
manhartici
(upraveno)
3. 5. 2010, 8:32
@Nadik71
To jsem ráda....