(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
FRANCOUZKÉ BRAMBORY
Potřebné ingredience
750 g brambor, 400 g měkého salámu (dávám uzené) , 1 velká cibule, sůl, pepř, mléko, olej, 4-5 vajec, mletý kmín, mletá paprika
Postup přípravy
V pekáči osmahneme cibuli, přidáme pokrájený salám na kostičky. Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a maličko kmínu. V pekáčku promícháme, zalijeme mlékem, aby koukaly jen špičky brambor. Dáme do rozpálené trouby nepřikryté a pečeme na 220 stupňů min. půl hodiny. Ztlumíme na 180 a pokračujeme další půl hodinu, někdy déle, dokud se všechno mléko nevyvaří. Mezi tím si rozkvedláme vejce s trochou mléka a zalijeme brambory. Dopečeme 15-20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé