(recept
si oblíbilo 85 návštěvníků)
Moravský vrabec

Potřebné ingredience
plecko
bůček
hl. mouka
česnek
cibule
sůl, kmín
voda
Postup přípravy
Bůček a plec opláchneme a nakrájíme na kostky. Česnek a cibuli nakrájíme najemno. Promícháme s masem. Můžeme naložit den dopředu.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme trochu podlijeme.
Při pečení maso obracíme a podléváme.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.
Výborné s br. knedlíkem a špenátem nebo zelím a i s houskovým knedlíkem.
Maso vložíme na pekáč, osolíme, okmínujeme trochu podlijeme.
Při pečení maso obracíme a podléváme.
Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme je moukou, zalijeme vodou a za stálého míchání přivedeme k varu.
Šťávu procedíme na upečené maso a ještě společně krátkou dobu provaříme.
Výborné s br. knedlíkem a špenátem nebo zelím a i s houskovým knedlíkem.

naložené s česnekem, kořením a cibulí

pečeme s kostma....udělají dobrou šťávičku

upečeno, ještě dodělat sosík

zaprášené moukou

a hotovo, dobrou chuť
na fotce se zelím napůl kedlubnovým a napůl kysaným

Pomocník na vaření knedlíků :-)

naloženo

s houskovým knedlíkem a červeným a bílým zelím
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vlr.Buckova
(upraveno)
12. 2. 2015, 8:02

nahlásit

AdeHa
(upraveno)
16. 10. 2011, 9:45
Jani včera jsem vyzkoušela Váš recept k obědu
jen jsem šťávu neprocedila a taky super
děkuji za recept do sbírky
.















nahlásit

bubík4
(upraveno)
16. 10. 2011, 22:00
@AdeHa
Jsem ráda, že vám chutnalo, nemáte za co děkovat





nahlásit
manhartici
(upraveno)
31. 5. 2010, 11:27
Výborná mňamka, dnes jsem dělala k obědu....










nahlásit

bubík4
(upraveno)
4. 6. 2010, 19:04
@manhartici
Lucí díky moc





nahlásit

Zofulinka
(upraveno)
1. 3. 2010, 21:59
ahojky, už se mi sbíhají sliny. Miluju zelí, ale kedlubnové jsem nikdy nedělala. Kolik kedluben potřebujete k obědu pro 4člennou rodinu. To musí být šílené množství ne? Když dělám hlávkové zelí, tak koupím celou hlavičku....

nahlásit

bubík4
(upraveno)
2. 3. 2010, 9:10
@Zofulinka
Lenko, děláme to z těch kedluben gigantů většinou co má tchýně na zahrádce a to stačí dvě ty veliké......




nahlásit

Zofulinka
(upraveno)
3. 3. 2010, 21:32
@bubík4
díky, zkusím to. Teď mám v troubě vrabce, tak uvidím, jak to dopadne. Zatím to vypadá dobře.
nahlásit

bubík4
(upraveno)
7. 3. 2010, 14:38
@Zofulinka
Lenko, doufám, že to dopadlo dobře


nahlásit
karass
(upraveno)
12. 2. 2009, 19:03
Ahoj, prosím byl by recept i na to kedlubnové zelí a bramborové knedlíky, vypadají úžasně. Díky Iva

nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:12
@karass
http://www.natura.cz/web/cesky/index.htm používám ty druhé, třetí a páté a zelí dělám takhle: nastrouhám kedlubnu, dám na sádlo nebo olej cibulku nadrobno, na to kedlubnu, kmín, cukr, sůl, ocet, dusím, podliju, zahustím nastrouhanou bramborou nebo hot.jíškou světlou nebo trochou mouky dochutím dle chuti
nahlásit

zdenka54
(upraveno)
12. 2. 2009, 13:48
Teda,Jani,zas recept od Vás který nezklamal
nadchl



nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:54
@zdenka54
ZDENI, TO MĚ MOC TĚŠÍ, MOC DĚKUJU ZA POCHVALU A JSEM RÁDA, ŽE JSTE SI POCHUTNALI




nahlásit

Vája.
(upraveno)
12. 2. 2009, 12:11
tak to je luxusní mňamka,, kedlubnové zelí milujuuuuuuuuu



nahlásit

bubík4
(upraveno)
12. 2. 2009, 18:55
@Vája.
MY TAKY, UŽ ABY BYLY ZASE V LÉTĚ KEDLUBÍNKY



nahlásit

Kacer z Prahy
(upraveno)
5. 6. 2008, 14:04
Jani,děkuji za receptík
,dobrota!!!!!
Katka



nahlásit

bubík4
(upraveno)
5. 6. 2008, 19:16
@Kacer z Prahy
KAČKO, NEMÁTE ZA CO, JSEM RÁDA, ŽE CHUTNALO




nahlásit

bubík4
(upraveno)
9. 9. 2007, 17:04
Dneska byli k obědu, tak dodávám i fotky
nahlásit

Renča4
(upraveno)
29. 8. 2007, 9:57
Dneska vyzkouším


nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 8. 2007, 9:58
@Renča4
TAK JÁ PŘIJEDU JO, DALA BYCH SI



nahlásit

Renča4
(upraveno)
29. 8. 2007, 13:05
@bubík4
Jo, přijeď
Je to vynikající, moc díky za receptík




nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 8. 2007, 13:11
@Renča4
RENČO, TO JSEM RÁDA, ŽE SE POVEDLO A CHUTNÁ



nahlásit

Bromovka
(upraveno)
22. 8. 2007, 15:38
Opravdu bezva - mě to takto před pár lety poradil náš známý řezník a ještě jsem to miinule vylepšila trochou divokého koření (do pekáče 1-2 jalovce, 2 zrnka nového koření a pár kuliček pepře), koření jsem pak po upečení vybrala, aby ho někdo (myslím hlavně manžela) nezhltl, protože opravdu hltal a chválil
) Šťávu necedím, stejně se to rozpeče k nepoznání. Navíc jsem se bála, že děti, které jsme měli na oběd zvané, nebudou bůček chtít, tak jsem k tomu nakrájela kuřecí stehna (každé na 3 kousky, odřízla jsem na kloubu a pak ještě v jednom místě na zhruba 3 stejné části) a tak to byl mišmaš kuřecího, bůčku a vepřového plecka a krkovice a každý si vybral od každého kousek - my česká jídla milujeme
) Já tedy i italská, francouzská a čínská...
)




nahlásit

bubík4
(upraveno)
22. 8. 2007, 22:36
@Bromovka



nahlásit

JANA308
(upraveno)
21. 8. 2007, 7:52
znám, je to bašta.Doporučuji všem tento

nahlásit

bubík4
(upraveno)
21. 8. 2007, 11:13
@JANA308
JANI DĚKUJU!! DĚLALI JSME TO TAK I V HOSPODĚ A JE TO DOBRŮTKA.


nahlásit