Peřinka
Potřebné ingredience
Těsto: Na 1 korpus - 5 vajíček, 150 g ml. cukru, 175 g pol. mouky, 30 ml vody. Potřebujeme 3 korpusy. Krém: 2 litry mléka, 5 vanil. pudinků, 2 lžíce hl. mouky, 300g ml. cukru, 2 másla. Další suroviny: kokos, bílá čokoláda, marcipánové ozdoby a papírová peřinka.
Postup přípravy
Krém: V mléce uvaříme pudinky s cukrem a moukou na hustou kaši. Necháme vychladit. Pak rozšleháme 3 másla a po lžících do nich přidáváme vychladlý pudink.
Papírová peřinka: Na kus bílého papíru si namalujeme obrys peřinky, podle ní pak ořízneme i korpusy. Z dalšího kousku papíru si uděláme jakoby kapsičku, do které pak zasuneme panenku. Papír na kapsičku si můžeme obalit do fixační fólie (nenasákne krémem a bude lépe držet tvar). Dole nastříhneme a zahneme, pak ho dole a po stranách přilepíme ke spodnímu papíru. Dozdobíme si jí podle své fantazie. Kolem kraje, kde bude hlavička panenky, přišijeme krajku. Kus bílé látky můžeme položit i pod hlavičku, aby panenka neležela jen na papíru. Papírová peřinka je tam jen na ozdobu, ta se samozřejmě nejí :-), celá se před krájením dortu odstraní a zbude nám jen dortík s čokoládovou polevou nahoře...
Všechny 3 korpusy si naskládáme na sebe a vykrojíme do tvaru peřinky. Pak je promažeme krémem.
Obmažeme krémem i okraje.
Obsypeme kokosem.
Nahoru nalejeme bílou čokoládu, ale nemusí být. Použila jsem jí jen proto, aby dort, když se z něho sundá peřinka, nevypadal takový holý. Nějak se nevyvedla, tak nevypadá moc esteticky. :-( Po rozkrojení můžete jednotlivé kousky nastříkat trochou šlehačky a ozdobit ho marcipánovými růžičkami.
Po ztuhnutí čokolády kolem kraje nastříkáme trochu krému, aby peřinka dépe držela.
Na krém položíme a přimáčkneme peřinku. Upravíme okraj, uhladíme krém, který nám trochu vyleze, popřípadě dosypeme kokosem. Krajku si přichytíme, aby se neušpinila.
Do kapsičky vložíme ubrousek a obmažeme krémem.
Posypeme kokosem.
Odstraníme ubrousek, upravíme krajku a vložíme panenku. Kolem panenky můžeme dát pár ubrousků, aby se nehýbala a držela pěkně na místě.
A dozdobíme podle fantazie marcipánem.
:-)
Ještě detail...
A ještě jeden... jméno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé