(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Chlebové zelňáky

Potřebné ingredience
Vykynuté chlebové těsto (jaké kdo má rád), já dělám z chlebové mouky a z rozmixovanými ovesnými vločkami, kysané zelí, restovaná cibulka.
Postup přípravy
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý vyválíme na cca 1cm silnou placku, poklademe vyždímaným kyselým zelím, posypeme osm. cibulkou a zamotáme. Nakrájíme na cca 3cm široké plátky, ty rozplácneme, dáme na plech na pečící papír a necháme cca půl hodiny až hodinu kynout. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem, zasypeme sýrem a pečeme asi 15-20 minut na 180-200°C. Jdou opravdu moc dobrý!!!
JEŠTĚ DOPORUČENÍ PRO "FAJNŠMEKRY" - místo sýra lze dát na zelňák plátek anglický slaniny nebo ji přimíchat do zelí nakrájenou na kostičky. ÚŽASNÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEŠTĚ DOPORUČENÍ PRO "FAJNŠMEKRY" - místo sýra lze dát na zelňák plátek anglický slaniny nebo ji přimíchat do zelí nakrájenou na kostičky. ÚŽASNÝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Těsto vyválíme, poklademe zelím, posypeme cibulkou a smotáváme....

...nakrájíme na plátky.....

.....a rozplácneme.....

...dáme na peč. papírem vyložený plech a necháme kynout, poté potřeme vajíčkem a posypeme sýrem....

...a upečeme...HOTOVO.

Ještě fotka ze spoda a DOBROU CHUŤ!!!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

vevercak78
(upraveno)
19. 4. 2011, 12:35





nahlásit

Cácoška
(upraveno)
5. 3. 2010, 9:54
Fantazie! zmizely hned!

nahlásit

Lennie
(upraveno)
6. 3. 2010, 10:44
@Cácoška
Tak to je super


nahlásit

zuzel
(upraveno)
2. 3. 2010, 20:03
Moc děkuji za bezvadný recept.
Jsou fakt vynikající a rychlé a hlavně dobré i druhý den.A je jich hodně.
Mám doma čtyři chlapy a mlaskali pěkně.
Takže určitě budu opakovat.











nahlásit

Lennie
(upraveno)
3. 3. 2010, 11:57
@zuzel
Tak to jsem moc ráda, že vám chutnaly


nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
23. 2. 2010, 22:25









nahlásit

Lennie
(upraveno)
25. 2. 2010, 7:29
@Ilonáček

nahlásit