(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Mandlový věnec se skořicí
Potřebné ingredience
Těsto: 200 ml mléka, 21g droždí, 375g polohrubé mouky, 75g mletých mandlí, 100g změklého másla, 75g cukru, 1/4 lžičky soli Já používám droždí sušené, takže v tomto případě jsem použila sáček na 1/2 kila mouky od Dr.Oetker. Náplň: 50g změklého másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička mleté skořice Dále potřebujeme: mouku na vál, žloutek na potření, hrubý krystalový cukr a sekané mandle
Postup přípravy
1. Připravíme kvásek - pokud používáte čerstvé kvasnice.
2. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
3. Vykynuté těsto znovu propracujeme na pomoučené pracovní ploše.
Vyválíme na plát asi 30x50 cm. Potřeme ho náplní a po delší straně svineme.
Přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do věnce.
4. Kuchyňskými nůžkami nastřihneme několik hlubokých zářezů a jejich konce
střídavě otočíme dovnitř a ven.
5. Věnec necháme přikrýtý ještě asi 45 minut kynout.
6. Potřeme rozšlehyným žlutkem a posypeme cukrem a mandlemi.
7. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut na spodní poloze trouby.
8. Hotový věnec necháme vychladnout na kuchyňské mřížce pod utěrkou.
2. Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které necháme asi 30 minut kynout.
3. Vykynuté těsto znovu propracujeme na pomoučené pracovní ploše.
Vyválíme na plát asi 30x50 cm. Potřeme ho náplní a po delší straně svineme.
Přeložíme na plech vyložený pečícím papírem a vytvarujeme do věnce.
4. Kuchyňskými nůžkami nastřihneme několik hlubokých zářezů a jejich konce
střídavě otočíme dovnitř a ven.
5. Věnec necháme přikrýtý ještě asi 45 minut kynout.
6. Potřeme rozšlehyným žlutkem a posypeme cukrem a mandlemi.
7. Pečeme při 200 stupních asi 20 minut na spodní poloze trouby.
8. Hotový věnec necháme vychladnout na kuchyňské mřížce pod utěrkou.
Vyválený plát
Plát potřený náplní svineme po delší straně.
Na plechu vytvarujeme do věnce.
Nastříháno
Střídavě vytahujeme dovnitř a ven.
Potřený rozšlehaným žloutkem a posypaný sekanými mandlemi ( neměla jsem ten hrubý cukr )
Upečeno.
Nakrojeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lokynka
(upraveno)
12. 12. 2010, 8:00
Vynikající, už jsem pekla dvakrát a byl hned snědený, díky za výborný recept
Ilonáček
(upraveno)
23. 2. 2010, 22:31
ev71
(upraveno)
21. 2. 2010, 19:35