(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
Vařená buchta
Potřebné ingredience
4 vejce, 3 plné polévkové lžíce kakaa, 2 skleničky polohrubé mouky, 1 sklenička krupicového cukru, 1/2 skleničky vody, 1 Hera, 1/2 prášku do pečiva.
Postup přípravy
Nejdříve vysvětlím ty skleničky :-) já používám sklenici s ouškem od Dolce Gusta, ale může to být jakákoliv sklenice nebo hrnek o obsahu 2 dl. Takže do kastrolu dáme Heru, cukr, kakao a vodu, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 10 minut, občas zamíchat (já vařím v nerezu a nepřipaluje se to, ani míchat není potřeba). Z uvařeného ubereme 1/4 skleničky a dáme bokem. Zbytek necháme napůl vychladit (cca 15 minut stačí) a zamícháme do toho vajíčka a mouku promíchanou s práškem. Rozetřeme na vymazaný plech (použiju obal z Hery :-) a upečeme na cca 180°C (dle trouby). Buchtu necháme důkladně vychladnout a pak použijeme odebraného 3/4 hrníčku jako polevu, rozetřeme stěrkou, kdo chce ozdobit tak třeba kokosem posypat...je to taková rychlovka a dobrá...mimochodem je to moje první buchta, kterou jsem upekla úplně sama v 9 letech :-) to už je dáááávno :-) dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
novackova
(upraveno)
25. 2. 2010, 6:44
Mám podobný recept,ale poleva se leje ještě na horkou buchtu,kterou propíchám koncem vařečky .Poleva se vsákne a je to moc dobré .Jo abych nezapoměla do polevy dám ještě rum a je to jako punčová buchta.
peggybundova
(upraveno)
25. 2. 2010, 19:19
@novackova
jo jo, už mi to tady jedna psala, určitě vyzkouším dííííky
dadulka19
(upraveno)
24. 2. 2010, 22:41
Ilonáček
(upraveno)
23. 2. 2010, 22:43
NATUSEN
(upraveno)
22. 2. 2010, 22:20
Táni tak do ní jdu Je nevím nevím, u nás s tím chladnutím bývají problémy
peggybundova
(upraveno)
23. 2. 2010, 8:05
@NATUSEN
to je pravda, já vždycky tu odlitou polevu musím schovat nahoru do spížky, jinak chodí užírat
NATUSEN
(upraveno)
23. 2. 2010, 18:32
@peggybundova
Už ji vaříííím
liba1963
(upraveno)
22. 2. 2010, 10:13
Jo,jo,tu dělám taky a je prudce jedlá!
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:41
@liba1963
ROZARKA1
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:22
TAk jsem ji taky udělala a je vynikající. Opravdu to zvládne i dítě
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:42
@ROZARKA1
tak super nechte si chutnat
Stepula
(upraveno)
21. 2. 2010, 18:17
tak to musím vyzkoušet, zní to mooooc zajímavě
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:42
@Stepula
Leonteenka
(upraveno)
21. 2. 2010, 15:09
taky jí dělám jako "mokré řezy"..jen mám rozdíl ,že směs nenechávám vychladnout,ale rovnou udělám těsto a pak ještě horkou buchtu poleju odebraným zbytkem směsi (směs si ještě nastavuju vodou a grankem) máme rádi hodně "nacucané" a taky sypem kokosem,ořechy...nebo jen šlehajdou
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:43
@Leonteenka
Fakt jo tak to budu muset zkusit i takhle díky za tip
dražka
(upraveno)
21. 2. 2010, 14:54
vypadá lákavě a jednoduše, určo zkusím
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:43
@dražka
no jasně, zkusit
žingi
(upraveno)
21. 2. 2010, 13:57
taky ji znám ještě od děcka.Když byla nějaká oslava,tak jsme nesypaly kokosem,ale jak zaschla,potřely marmeládou na to daly 1/2 broskve a nastříkaly šlehačkou
peggybundova
(upraveno)
21. 2. 2010, 14:48
@žingi
Jani, na tu polevu ještě marmošku?
žingi
(upraveno)
21. 2. 2010, 14:49
@peggybundova
ano,třeba rybízovou,ono je to jedno,jen trochu máznout
peggybundova
(upraveno)
22. 2. 2010, 18:44
@žingi
vyzkouším, díky za tip