(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Králíček "jako svíčková"
Potřebné ingredience
jeden naporcovaný králík,bobkový list,nové koření,tymián,zázvor(já nedávám),2 větší cibule,kořenová zelenina(2 mrkve,půlku celeru,půlku koř.petržele)-nebo mražená již připravená(pod svíčkovou)...sůl,koření-já dávám grilovací,pepř,Vitana- Omáčka ke knedlíkům-svíčková
Postup přípravy
Naporcovaného králíčka osolíme,opepříme a orestujeme na trošce oleji. Odsuneme stranou,přidáme kořenovou zeleninu,nakrájenou na kostky(nebo zmrazenou)kterou také orestujeme,ještě s cibulkama.Vše zalijeme teplou vodou a povaříme půl hodinky.Vyndáme maso a rozmixujeme zeleninu i s cibulí.Přidáme zpět ke králíku,vložíme koření-bobkový list,nové koření,tymián,dle potřeby přisolíme,opět podlijeme a dusíme další půl hodinku.Na závěr dávám králíčka se zeleninou ještě asi na 10 minut zapéci do trouby.Předem však zahustím Vitanou-Omáčka ke knedlíkům-svíčková a šlehačkou.Příloha-houskové,nebo bramborové knedlíky...zeleninová příloha-rajčátko,okurka,salátek...Takto upravený králíček je velmi chutný.Můžu napsat : Mé nejoblíbenější jídlo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pavlíkmacík
(upraveno)
1. 8. 2012, 10:38
mňam ..až mi ukáplo na klávesnici, Táni, to musí být dobrota