(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Řízky podle Zdeňka Trošky
Potřebné ingredience
Plátky masa řízek,kotlety ale klidně jakékoli jiné maso kuře králík občas použiji i kuřecí špalíčky s kostí. na 8 plátků 4 vejce,strouhanka,podravka,olej,brambory na kousky nebo silnější plátky a 30% šlehačka sůl pepř.
Postup přípravy
maso naklepeme používám opravdu jakékoli maso klidně i malé kousky.osolíme opepříme a obalíme ve strouhance Pan Troška strouhanku do masa zaklepával ale je z toho binec a přijde mi to stejné a poté namáčíme do rozšlehaných vajec smýchaných se lžičkou podravky a dáme na pánev na rozpálený olej opéci do zlatohněda z obou stran.poté nandáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku poklademe osolenými brambory a zalijeme šlehačkou pečeme odklopené do změknutí brambor.pokud mi zbydou vejce osmažím je také na pánvi a přidám k masu je u nás o ně bitka a tak jich schválně dělám víc aby je tam kluci měli.
Syn dlouho nechtěl maso rostlo mu v puse ale tímhle se láduje až má boule za ušima je neuvěřitelně měkké.
Doufám že se tady ještě tento recept nenachází já už ho mám hodně dlouho jednou ho popisoval Zdeněk Troška v televizi a nemohl skoro mluvit jak se mu zbíhaly sliny a u nás je to taky tak celá rodina ho miluje a je to rychlovka a ani s tím není až tak moc nádobí.přeji dobrou chuť.
Syn dlouho nechtěl maso rostlo mu v puse ale tímhle se láduje až má boule za ušima je neuvěřitelně měkké.
Doufám že se tady ještě tento recept nenachází já už ho mám hodně dlouho jednou ho popisoval Zdeněk Troška v televizi a nemohl skoro mluvit jak se mu zbíhaly sliny a u nás je to taky tak celá rodina ho miluje a je to rychlovka a ani s tím není až tak moc nádobí.přeji dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé