Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Řízky podle Zdeňka Trošky

0.0
Řízky podle Zdeňka Trošky

Potřebné ingredience

Plátky masa řízek,kotlety ale klidně jakékoli jiné maso kuře králík občas použiji i kuřecí špalíčky s kostí. na 8 plátků 4 vejce,strouhanka,podravka,olej,brambory na kousky nebo silnější plátky a 30% šlehačka sůl pepř.

Postup přípravy

maso naklepeme používám opravdu jakékoli maso klidně i malé kousky.osolíme opepříme a obalíme ve strouhance Pan Troška strouhanku do masa zaklepával ale je z toho binec a přijde mi to stejné a poté namáčíme do rozšlehaných vajec smýchaných se lžičkou podravky a dáme na pánev na rozpálený olej opéci do zlatohněda z obou stran.poté nandáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku poklademe osolenými brambory a zalijeme šlehačkou pečeme odklopené do změknutí brambor.pokud mi zbydou vejce osmažím je také na pánvi a přidám k masu je u nás o ně bitka a tak jich schválně dělám víc aby je tam kluci měli.

Syn dlouho nechtěl maso rostlo mu v puse ale tímhle se láduje až má boule za ušima je neuvěřitelně měkké.
Doufám že se tady ještě tento recept nenachází já už ho mám hodně dlouho jednou ho popisoval Zdeněk Troška v televizi a nemohl skoro mluvit jak se mu zbíhaly sliny a u nás je to taky tak celá rodina ho miluje a je to rychlovka a ani s tím není až tak moc nádobí.přeji dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie