Kuřecí játra "na čínu"
Potřebné ingredience
kuřecí játra 500g,1středně velká cibule, olej 3 lžíce, sójová omáčka 1lžíce, worcestrová omáčka 1 lžíce, 1/2 kostky Masoxu, citrónová šťáva (může být i z koncentrátu) cca 1,5 čajové lžičky, sůl, pepř, na zahuštění hl. mouku nebo Solamyl
Postup přípravy
Poté přidám kuřecí játra (kupuju mražená) - nakrájím je na kousky jak mi to přijde pod ruku - cca 2x2cm. Lépe si mi krájí polorozmražená :-).
Osmahnu tak, aby se játra zatáhla po všech stranách nakrájených kousků.
Poté podliju vodou tak, aby byla játra ponořená, a nechám cca 10 minut dusit, občas promíchám.
To už játra změknou, tak můžu začít dochucovat: přidám Masox, sójovku a worcestrovou omáčku, citrónovou šťávu, sůl, pepř. Výsledná chuť šťávy by měla být taková sladko-kyselá :-), tak si případně přidejte sójovku nebo co bude třeba...
Nakonec vše zahustím buď moukou rozkvedlanou ve trošce vody a nebo častěji Solamylem a nechám cca 5 minut povařit.
Příloha je ideálně rýže a nebo lze podávat i s těstovinami.
Dobrou chuť :-)
Cibuli osmahnu asi na 3 PL oleje.
Játra nakrájím na kousky...
Přidám do pánve k osmahnuté cibuli a nechám játra ze všech stran osmažit....
Potom zaliju vodou tak, aby byla játra ponořená a nechám vařit cca 10 min.
Po 10 min se voda trochu vyvařila, tak ji zase doleju a začnu dochucovat...
Kromě vody tedy přidám Sójovou omáčku 1 lžíci, Worcestrovou omáčku 1 lžíci, citrónovu šťávu 1,5 čajové lžičky, půl kostky masoxu (nemusí být...), sůl a pepř.
Zahustím přidáním rozmíchaného Solamylu (cca 1 čajová lžička) v trošce vody nebo pořp. hl. moukou v trošce vody, nechám ještě povařit cca 5 min a je hotovo :-).
Takto upravená játra lze podávat i s těstovinami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé