(recept
si oblíbilo 182 návštěvníků)
Moje nejoblíbenější lasagne
Potřebné ingredience
1/2 kg mletého masa, 1 cibule, rajský protlak, hladká mouka na zahuštění, sůl, česnek, červená paprika, máslo, 1-2 balíčky lasagní, sýr na strouhání.
Postup přípravy
Připravíme si dvě omáčky:
masová: nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme na oleji, přidáme ml. maso, sůl, papriku, prolisovaný česnek (může být sušený) zalijeme vodou a dusíme, pak přidáme rajský protlak a trochu zahustíme moukou. Omáčka nemusí být moc hustá.
bešamelová: rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku a rozředíme vodou, povaříme, osolíme.
Do pekáče naskládáme vrstvu lasagní a zalijeme oběma omáčkami, vstvy střídáme až do vyčerpání omáček, nahoru nám musí vystačit ještě omáčka a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme tak 3/4 hodiny při 180 C.
masová: nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme na oleji, přidáme ml. maso, sůl, papriku, prolisovaný česnek (může být sušený) zalijeme vodou a dusíme, pak přidáme rajský protlak a trochu zahustíme moukou. Omáčka nemusí být moc hustá.
bešamelová: rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku a rozředíme vodou, povaříme, osolíme.
Do pekáče naskládáme vrstvu lasagní a zalijeme oběma omáčkami, vstvy střídáme až do vyčerpání omáček, nahoru nám musí vystačit ještě omáčka a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme tak 3/4 hodiny při 180 C.
omáčky
lasagne nevaříme do pekáče dáváme syrové suché
každou vrstvu zalijeme oběma omáčkami
dávám 2-3 naběračky od každé
na poslední vrstvu lasagní přijde zase omáčka a strouhaný sýr
pečeme 3/4 hodiny při 180 st. C
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
miskabu
(upraveno)
7. 2. 2012, 17:32
Teď jsem je dovařila, bylo to vynikající
byzonka
(upraveno)
1. 2. 2012, 8:10
DĚLALA JSEM JIŽ NĚKOLIKRÁT A CELÁ RODINA SE OLIZOVALA DĚKUJI ZA SUPER RECEPTÍK
renaaaa
(upraveno)
27. 1. 2012, 20:16
Tyto lasagně dělám již dlouho ale bešamel s vodou...?? já dávám mléko a špetku muškátového oříšku. Jsou luxusní a masovou omáčku nezahušťuji a přidávám loupaná rajčata z plechovky.
evka
(upraveno)
15. 1. 2012, 18:24
Lasagne miluju,váš recept určitě vyzkouším
chvojcata
(upraveno)
15. 1. 2012, 17:45
Dobrý den, dnes jsem se do nich prvně pustila a mooooc se povedly
Dada34
(upraveno)
25. 8. 2011, 7:26
B.a.m.b.u.c.a
(upraveno)
2. 2. 2011, 10:18
dobré dopoledne,chtěla bych dělat vaše lasagně,ale nevím jestli je musím vařit mám Panzani ty co máte na obrázku a tam je napsané vařit 30minut.Děkuji za odpověď už se nemůžu dočkat až se budem zalizovat až za ušima
lucfer
(upraveno)
10. 9. 2010, 19:15
upečené, vyfocené a snězené jsou luxusní,děkuji
anaba
(upraveno)
22. 6. 2010, 11:06
asi dneska vyzkouším jsem moc zvědavá
honzulkat
(upraveno)
6. 6. 2010, 9:15
včera jsem vyzkoušela .Díky za skvělý recept.Všem mooooc chutnalo .
Zrušený účet
(upraveno)
6. 5. 2010, 9:34
jdu je dělat podruhé a už teď se těším jak se zase přežeru jsou opravdu výtečné
simda
(upraveno)
9. 4. 2010, 10:09
Nahoru dávám parmezán - ten se zaručeně nespálí a chuť jakýchkoliv těstovin s parmezánem je nesrovnatelná. A do bešamelu přidávám špetku muškátového oříšku
namabu
(upraveno)
3. 4. 2010, 13:59
Krásné velikonoce všem
namabu
(upraveno)
3. 4. 2010, 13:59
Dobrý den, dělám už podruhé a zatím všem strašně chutnaly Teda dospělým - děti to jaksi nechtějí, i když děláme úplně stejně špagety - teda tou masovou omáčkou Jinak sýr se nám zatím nijak nespálil, dělala jsem ho normálně od začátku a je fakt, že když jsem vyndala z trouby, tak to byla tvrdá krusta, ale krásně se z ní vylil bešamel, prostě bašta U nás prostě nikdy nezbývá Hanka
ČURBESKA
(upraveno)
27. 3. 2010, 12:39
Prosím vás já mám lasane ale vařím je ty vaše se davají n plech neuvařené?Děkuji renča
ráša
(upraveno)
1. 4. 2010, 9:27
@ČURBESKA
Jj, dávají se syrové Proto musí být dost zalité tou omáčkou a omáčky nemusí být moc husté
rozovka
(upraveno)
18. 3. 2010, 13:49
Tak já lasagne ještě nikdy nedělala. Vybrala jsem si Váš receptík, tak snad to nezvořu
Petule007
(upraveno)
13. 3. 2010, 15:33
Dneska jsme měli k obědu. Opravdu vynikající , akorát jsme se tedy pěkně přecpali
babenka1
(upraveno)
21. 2. 2010, 15:11
Radka chcem sa spytat na ten syr. Nezhorí na vrchu ked sa to pecie 3/4hodiny,alebo ho dávas az pred koncom zapiect???????
ráša
(upraveno)
22. 2. 2010, 13:26
@babenka1
Mě se ještě nespálil a dávám ho hned. Já to ale někdy peču přiklopené plechem nebo přikryté alobalem. Ale není to nutné Když dáte sýr nakonec, tak tím taky nic nezkazíte
kvítečko
(upraveno)
19. 2. 2010, 19:40
vypadá hezky
Dandulee
(upraveno)
19. 2. 2010, 12:57
Vypadá to moc dobře .Určitě někdy vyzkouším