Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 182 návštěvníků)

Moje nejoblíbenější lasagne

0.0
Moje nejoblíbenější lasagne

Potřebné ingredience

1/2 kg mletého masa, 1 cibule, rajský protlak, hladká mouka na zahuštění, sůl, česnek, červená paprika, máslo, 1-2 balíčky lasagní, sýr na strouhání.

Postup přípravy

Připravíme si dvě omáčky:
masová: nakrájíme na drobno cibulku, zpěníme na oleji, přidáme ml. maso, sůl, papriku, prolisovaný česnek (může být sušený) zalijeme vodou a dusíme, pak přidáme rajský protlak a trochu zahustíme moukou. Omáčka nemusí být moc hustá.
bešamelová: rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku a rozředíme vodou, povaříme, osolíme.
Do pekáče naskládáme vrstvu lasagní a zalijeme oběma omáčkami, vstvy střídáme až do vyčerpání omáček, nahoru nám musí vystačit ještě omáčka a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme tak 3/4 hodiny při 180 C.

omáčky

lasagne nevaříme do pekáče dáváme syrové suché

každou vrstvu zalijeme oběma omáčkami

dávám 2-3 naběračky od každé

na poslední vrstvu lasagní přijde zase omáčka a strouhaný sýr

pečeme 3/4 hodiny při 180 st. C

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

miskabu 7. 2. 2012, 17:32
(Y) (Y) Teď jsem je dovařila, bylo to vynikající |:o)
byzonka 1. 2. 2012, 8:10
DĚLALA JSEM JIŽ NĚKOLIKRÁT A CELÁ RODINA SE OLIZOVALA ,-)DĚKUJI ZA SUPER RECEPTÍK (L) (L) (L) (L)
renaaaa 27. 1. 2012, 20:16
Tyto lasagně dělám již dlouho ale bešamel s vodou...?? já dávám mléko a špetku muškátového oříšku. Jsou luxusní (Y) (Y) a masovou omáčku nezahušťuji a přidávám loupaná rajčata z plechovky.
evka 15. 1. 2012, 18:24
Lasagne miluju,váš recept určitě vyzkouším :-)
chvojcata 15. 1. 2012, 17:45
Dobrý den, dnes jsem se do nich prvně pustila a mooooc se povedly (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Dada34 25. 8. 2011, 7:26
(Y) (Y) (Y)
B.a.m.b.u.c.a 2. 2. 2011, 10:18
dobré dopoledne,chtěla bych dělat vaše lasagně,ale nevím jestli je musím vařit mám Panzani ty co máte na obrázku a tam je napsané vařit 30minut.Děkuji za odpověď už se nemůžu dočkat až se budem zalizovat až za ušima :-) *-)
lucfer 10. 9. 2010, 19:15
(hello) upečené, (P) vyfocené a snězené (Y) (Y) (Y) jsou luxusní,děkuji (L) (L) (L)
anaba 22. 6. 2010, 11:06
asi dneska vyzkouším (Y) (Y) (Y)jsem moc zvědavá (F) (F) (F)
honzulkat 6. 6. 2010, 9:15
(clamp) (clamp) (clamp)včera jsem vyzkoušela (Y) (Y) (Y).Díky za skvělý recept.Všem mooooc chutnalo (jidlo) (jidlo). (clamp) (clamp)
Zrušený účet 6. 5. 2010, 9:34
jdu je dělat podruhé a už teď se těším jak se zase přežeru :-D :-D :-D jsou opravdu výtečné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
simda 9. 4. 2010, 10:09
Nahoru dávám parmezán - ten se zaručeně nespálí a chuť jakýchkoliv těstovin s parmezánem je nesrovnatelná. A do bešamelu přidávám špetku muškátového oříšku
namabu 3. 4. 2010, 13:59
(velikonoce) (velikonoce5) (velikonoce7) (velikonoce8) (velikonoce18) (velikonoce19) (velikonoce20) (velikonoce10) (velikonoce16) (velikonoce15) (velikonoce14) Krásné velikonoce všem (velikonoce8) (velikonoce18) (velikonoce19) (velikonoce10)
namabu 3. 4. 2010, 13:59
Dobrý den, dělám už podruhé a zatím všem strašně chutnaly :-) Teda dospělým - děti to jaksi nechtějí, i když děláme úplně stejně špagety - teda tou masovou omáčkou :-) Jinak sýr se nám zatím nijak nespálil, dělala jsem ho normálně od začátku a je fakt, že když jsem vyndala z trouby, tak to byla tvrdá krusta, ale krásně se z ní vylil bešamel, prostě bašta :-) U nás prostě nikdy nezbývá :-D Hanka
ČURBESKA 27. 3. 2010, 12:39
Prosím vás já mám lasane ale vařím je ty vaše se davají n plech neuvařené?Děkuji renča (Y)
ráša 1. 4. 2010, 9:27
@ČURBESKA Jj, dávají se syrové (L) Proto musí být dost zalité tou omáčkou a omáčky nemusí být moc husté |:o)
rozovka 18. 3. 2010, 13:49
Tak já lasagne ještě nikdy nedělala. Vybrala jsem si Váš receptík, tak snad to nezvořu ,-)
Petule007 13. 3. 2010, 15:33
Dneska jsme měli k obědu. Opravdu vynikající (Y) (clamp) (clamp) (clamp), akorát jsme se tedy pěkně přecpali :-@
babenka1 21. 2. 2010, 15:11
(Y) (Y)Radka chcem sa spytat na ten syr. :-$ :-$Nezhorí na vrchu ked sa to pecie 3/4hodiny,alebo ho dávas az pred koncom zapiect??????? *-) *-) *-) (L) (L) (L) (L)
ráša 22. 2. 2010, 13:26
@babenka1 Mě se ještě nespálil a dávám ho hned. Já to ale někdy peču přiklopené plechem nebo přikryté alobalem. Ale není to nutné (L) Když dáte sýr nakonec, tak tím taky nic nezkazíte |:o)
kvítečko 19. 2. 2010, 19:40
vypadá hezky (Y) (pl)
Dandulee 19. 2. 2010, 12:57
Vypadá to moc dobře (pl) (pl) (pl).Určitě někdy vyzkouším (Y) (flower)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie