(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Chléb babičky Evy
Potřebné ingredience
350ml vody, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky sušeného mléka, 2,5 lžičky soli, 2 lžičky octa, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky olivového oleje, 50g celozrnné mouky, 150g žitné mouky, 360g hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí, 3 lžičky semínek ( slunečnice, dýně, sezam atd.)
Postup přípravy
Ingredience vkládám do formy domácí pekárny v uvedeném pořadí. Semínka dám někdy hned na začátku do vody, ale jen ty malé... Dýně raději až po "zvukovém signálu" na vložení semínek.
Mám pekárnu Moulinex Home Bread XXL, dávám program 1 - základní chléb, největší propečení, váha 750g. Program trvá 3hodiny, 10 minut.
Tento recept jsem si před několika lety stáhla z internetu. Je to můj nejoblíbenější recept. Chleba je moc dobrý a pokud ho někdo nesní, tak i vydrží dlouho čerstvý. Chleba nebalím do igelitu, ale do utěrky...
Sušené mléko dávám Sunar, olivový olej doma občas nemám, nahradím jej slunečnicovým nebo jakýmkoliv... Poměr mouky také někdy měním, podle domácích zásob :-) Hlavní pravidlo je, aby hladké mouky bylo min. 360g, zbylých 200g libovolně kombinuji - celozrnná mouka, chlebová tmavá, žitná atd. Když dáte méně hladké bílé mouky (méně než 360g, chleba tolik nevykyne..)
Mám pekárnu Moulinex Home Bread XXL, dávám program 1 - základní chléb, největší propečení, váha 750g. Program trvá 3hodiny, 10 minut.
Tento recept jsem si před několika lety stáhla z internetu. Je to můj nejoblíbenější recept. Chleba je moc dobrý a pokud ho někdo nesní, tak i vydrží dlouho čerstvý. Chleba nebalím do igelitu, ale do utěrky...
Sušené mléko dávám Sunar, olivový olej doma občas nemám, nahradím jej slunečnicovým nebo jakýmkoliv... Poměr mouky také někdy měním, podle domácích zásob :-) Hlavní pravidlo je, aby hladké mouky bylo min. 360g, zbylých 200g libovolně kombinuji - celozrnná mouka, chlebová tmavá, žitná atd. Když dáte méně hladké bílé mouky (méně než 360g, chleba tolik nevykyne..)
... jiný pohled :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
koska009
(upraveno)
29. 4. 2011, 13:02
VYZKOUŠELA JSEM OKAMŽITĚ HNED.JE VÝBORNÝ A KRÁSNĚ VYSOKÝ
Ilonáček
(upraveno)
20. 2. 2010, 0:38
citadela
(upraveno)
18. 2. 2010, 16:12
ten peču už rok a půl taky a je skvělý společně s jogurtovým náš nejoblíbenější
zabinkaa
(upraveno)
19. 2. 2010, 14:54
@citadela
My jsme si ho moc oblíbili Zrovna teď se mi jeden peče