svíčková od Marty - LUXUSNÍ

Potřebné ingredience
tento recept je od kolegyně Marty a musím říct, že celá rodina se shodla, že v životě takovou svíčkovou nejedli...je to tím, že se maso nakládá den dopředu...dobrou chuť všem... 1 kg masa (vepřové, hovězí, zvěřina), 20 dkg obyčejné slaniny, 2 větší mrkve, 1 petržel kousek celeru, 2 větší cibule, 5 zrníček celého pepře, nového koření, 3 bobkové listy, 2 kolečka citronu, bez pecek, ½ másla, ¼ l sladké smetany, hladká mouka na zahuštění, oce, sůl, cukr, jelikož je opravdu luxusní, dělám 2 násobnou dávku (2 x víc zeleniny, 2 smetany)
Postup přípravy
Do opražené zeleniny přidáme polévk. lžíci cukru, mícháme až začne karamelizovat, zakapeme octem.
Do připraveného základu položíme maso a opečeme po všech stranách, aby se „zatáhlo“.
Takto připravené maso necháme v zelenině do druhého dne v ledničce.
Druhý den podlijeme hrnkem vody, dáme do trouby , zpočátku zakryté (alobal), půl hod. před koncem odkryjeme – pečeme v troubě.
Měkké maso vyndáme, vybereme divoké koření a bobk. listy, zeleninu rozmixujeme, zahustíme moukou, dochutíme octem a cukrem, solí, nakonec přidáme smetanu.
Podáváme s houskovým knedlíkem.

připravená zelenina

orestovaná...

vložíme maso

opečeme z obou stran

nahrneme na maso a dáme do 2 dne odležet do ledničky

pečeme zakryté alobalem

hotová omáčka

maso...dělala jsem hovězí a vepřové (půl na půl)

a můžeme servírovat...citron, brusinky, šlahačka...dobrou chuť !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu























































![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)
![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)

















































