JOGURTOVO-OŘÍŠKOVÝ DORT S TVAROHOVÝM KRÉMEM
Potřebné ingredience
TĚSTO : 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1/2 hrnku pískového cukru, 6 lžic oleje, citronová kůra z 1 celého citronu, 1 kelímek bílého jogurtu, 1/2 hrnku nastrouhaných ořechových jader, 1/2 balíčku prášku do pečiva, granko či kakao na obarvení těsta (nemusí) - pečící papír do dortové formy...TVAROHOVÝ KRÉM : 1/2 kg nízkotučný tvaroh, 200g změklé stolní máslo, 1 lžíce citronová šťáva, 3 lžíce rumu, 5 - 6 lžic moučkového cukru...ČOKOLÁDOVÁ POLEVA : 80g čokoláda na vaření + 30 ztužený tuk...MANDLOVÉ HROMÁDKY NA OZDOBU : asi 50g mandlové lupínky a zbytek čokoládové polevy.
Postup přípravy
PŘÍPRAVA NÁPLNĚ : Ve šlehači ušleháme tvaroh, změklé máslo, citronová šťáva, rum, moučkový cukr a hned zpracujeme do korpusu.
PŘÍPRAVA MANDLOVÉ HROMÁDKY : Do zbytku rozpuštěné čokoládové polevy vmícháme mandle. Na pečící papír tvoříme lžičkou hromádky (hrudky).
Hotové mandlové hrudky necháme v chladu ztuhnout.
Vychutnejte si svěží dort...
Příprava těsta : polohrubá mouka, cukr, olej, jogurt, kypřící prášek, granko, vejce, citron a nastrouhané oříšky...
Příprava náplně : tvaroh, máslo, moučkový cukr, citronová šťáva a rum...
Pro mého nejstaršího syna k narozenám...
:0)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé