(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
pangas/pangasius-sumeček žraločí
![pangas/pangasius-sumeček žraločí](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/070815/13/j7323.jpg)
Potřebné ingredience
filety pangase,koření na ryby, 3-4 str. česnek , 6 cherry rajčátek ,1-2 bílé papriky, hladká mouka,sůl,citron,máslo
Postup přípravy
rozmražené filety osušíme,hodně pokapeme citronem ,okořeníme a necháme hod. marinovat. Pak osušíme, jemně osolíme( podle chuti) ,a obalíme v mouce smíchané se špetkou solí a ještě trochou koření. Rozpálíme si máslo a filety zprudka opečeme z obou stran a pak dusíme cca 15 min. společně s paprikou, ještě trochou česneku (nasekaný na jemno) a rajčátky. Podáváme s br. kaší nebo s bramborem . Rybu dozdobíme citronem .
Já ryby nejím,ale po tolika chválách co jsem na tuto rybu slyšela jsem neodolala a vyzkoušela a musím říct že jsem byla neskutečně mile překvapená. Vůbec jsem necítila ten ukrutný rybí zápach,ale naopak nádhernou jemnou vůni . Bylo to prostě vynikající a od teď jedině Pangase neboli sumečka žraločího. Vyzkoušejte,stojí to za to
Já ryby nejím,ale po tolika chválách co jsem na tuto rybu slyšela jsem neodolala a vyzkoušela a musím říct že jsem byla neskutečně mile překvapená. Vůbec jsem necítila ten ukrutný rybí zápach,ale naopak nádhernou jemnou vůni . Bylo to prostě vynikající a od teď jedině Pangase neboli sumečka žraločího. Vyzkoušejte,stojí to za to
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071025/23/b30539-1193348838.jpg)
shuli
(upraveno)
11. 11. 2007, 21:05
Musim se priznat ze pangacia delame pravidelne uz proto ze nema kosti.Ja ho mam rada jako rizek a manzel v alobalu v troube smaslem,citronem a bylinkama.Vas recept radi vyzkousime.Diky
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/200531/10/b21120-1590914141.jpg)
kebulka
(upraveno)
12. 11. 2007, 23:03
@shuli
já ho také chci vyzkoušet jako řízek, díky
. Ať vám chutná
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/071006/01/b2371-1191626322.jpg)
Jitounek
(upraveno)
11. 11. 2007, 20:51
Petro, určitě receptík vyzkouším. Ale hned v úvodu píšete, že hodinu marinovat, ale nikde není uvedeno v čem...
Nebo je tím myšleno jen to pokapání citrónem??? Díky
![*-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/25.gif)
![:-$](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/12.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/200531/10/b21120-1590914141.jpg)
kebulka
(upraveno)
12. 11. 2007, 23:02
@Jitounek
v citronu,česneku a koření na ryby.S toho se udělá marináda a v tom se to nechá uležet
![(L)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/16.gif)