Krémové makové řezy
Potřebné ingredience
Suroviny:
5 vajec, 250 g cukru, 5 lžic vlažné vody, 200 g mletého máku, 150 ghladké mouky, 1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
500 ml mléka, 2 vanilkové pudinky, 200 g másla, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, trochu rumu
Pudinky uvaříme v mléce. Máslo utřeme s cukrem a vanil. cukrem a vmícháme studený pudink, přidáme rum a vymícháme na hladký krém.
Poleva:
250 g moučkového cukru, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce horké vody, 1 lžička oleje
Moučkový cukr zalijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu, olej a vymícháme polevu.
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme za stálého šlehání cukr, vodu a žloutky. Potom postupně přimícháme mák a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto upečeme (asi 50 min.) na plechu vyloženém mastným papírem.
Vychladlý koláč rozřízneme po délce na 2 pruhy a každý pruh vodorovně prořízneme na dva pláty. Připravenou náplní potřeme 3 pláty a povrch 4 plátu polijeme citrónovou polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé