(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jednoduchá ale vynikajícííí skořicová buchta a s čokoládou a oříšky
![Jednoduchá ale vynikajícííí skořicová buchta a s čokoládou a oříšky](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/070815/07/j7320.jpg)
Potřebné ingredience
Ingredience:
180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky 150 - 200 g krupicového cukru ,180 g hladké mouky, 3 velká vejce, 3 lžíce mléka ,1 lžičku prášku do pečiva
Na posypání:
100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané 1 lžičku mleté skořice 100 g krupicového cukru (může být i méně), 80 g sekaných oříšků , případně mandlí – klidně i ve směsi
Postup přípravy
Příprava jídla:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.
2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.
3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.
Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vejdzik
(upraveno)
17. 8. 2007, 12:35
skutečně je vynikající