Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Jednoduchá ale vynikajícííí skořicová buchta a s čokoládou a oříšky

0.0
Jednoduchá ale vynikajícííí skořicová buchta a s čokoládou a oříšky

Potřebné ingredience

Ingredience:
180 g másla pokojové teploty, nakrájeného na kousky 150 - 200 g krupicového cukru ,180 g hladké mouky, 3 velká vejce, 3 lžíce mléka ,1 lžičku prášku do pečiva
Na posypání:

100 g čokolády na vaření (ideálně se 70% obsahem kakaové hmoty), nahrubo nasekané 1 lžičku mleté skořice 100 g krupicového cukru (může být i méně), 80 g sekaných oříšků , případně mandlí – klidně i ve směsi

Postup přípravy

Příprava jídla:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Dno pekáče o rozměrech 18 x 27 cm vyložte pečicím papírem. Všechny suroviny na těsto dejte do mísy a nejlépe ručním elektrickým šlehačem je prošlehejte na krémovitou směs.

2. Vlijte těsto do pekáče a stejnoměrně rozetřete. Posypte kousky čokolády, skořicí, cukrem i oříšky a lehce je zatlačte do těsta. Vložte do trouby a pečte asi čtyřicet minut, aby těsto vyběhlo a bylo na dotek pevné.

3. Nechte čtvrt hodiny chladnout v pekáčku, nejlépe na mřížce, a pak krájejte na kostky.

Jak uchovat
Zabalená v alobalu a v chladu vydrží tahle extrémně voňavá buchta s křupavým povrchem až čtyři dny. Naše redakční testování ale naznačilo, že spíš ani nestačí vychladnout – a trouba taky ne.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Vejdzik 17. 8. 2007, 12:35
skutečně je vynikající

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie