(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodový pohár se šlehačkou
Potřebné ingredience
1 kg jahod, 2 lžíce javorového sirupu, 250 ml smetany ke šlehání, 1 citron, 1 lžíce vanilkového pudinku, snítka máty, jahodový sirup
Postup přípravy
Asi hodinu před servírováním očistíme a omyjeme jahody. Plody osušíme, otrháme okvětní lístky a rozpůlíme. Poté pokapeme jahody javorovým sirupem a necháme odležet, aby pustily šťávu. Smetanu osladíme vanilkovým cukrem a našleháme. Jahody vyrovnáme do pohárů nebo misek (nejlépe skleněných). Omyjeme a rozpůlíme citron. Vymačkáme všechnu šťávu a 1 lžíci po kapičkách zašleháme do smetany. Postupujeme velmi pomalu, aby se šlehačka nesrazila. Zbývající šťávou přelijeme jahody. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a na každý pohár jí nastříkáme pořádný kopec. Opereme mátu, osušíme ji a otrháme lístky. Šlehačku přelijeme jahodovým sirupem a navrch ozdobíme lístkem máty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé