Pizza s tenkou kůrkou
Potřebné ingredience
* KORPUS (rozpis je na jednu placku o průměru cca 30 cm): 250 g polohrubé mouky, polovinu kávové lžičky sušeného droždí, polovinu kávové lžičky soli, 1 polévková lžíce oleje (nejlépe olivového), 175 ml vlažné vody; * NÁPLŇ: podle chuti
Postup přípravy
Za všeho vypracovat hladké těsto (důkladně zpracovávat cca 5 minut).
Kouli těsta přendat do přiměřeně velké mísy, vymazané olejem.
Mísy překrýt naolejovanou potravinářskou folií a nechat kynout, dokud nebude objem dvojnásobný (cca 1 hod).
Vykynuté těsto vyndat z mísy na vál a ještě trochu zpracovat (pokud lepí, tak podsypávat).
Potom ho dlaněmi roztlačit a vytáhnout do kruhu (průměr cca 30 cm, tloušťka těsta asi 1 cm).
Kruh dát na pečící papír a povrch pokrýt přísadami.
- jako první vrstvu dávám vždy krájená rajčata v konzervě, nebo rajský protlak
- rajčatovou vrstvu posypu bylinkami (Italské, Provensálské koření, česnek, bazalka, oregano .....)
- další vrstvu dávám šunku (salám, slaninu, tuňáka, kousky masa .....)
- další vrstva je jemně pokrájená zelenina (rajčata, papriky, pórek, kukuřice, cibule, houby, ančovičky, olivy .....)
- poslední vrstva je jemně nastrouhaný tvrdý sýr (eidam, mozzarella, niva, parmezán .....)
Pizzu péct v předehřáté troubě na 220 st. asi 20 - 30 minut.
suroviny
Všechny sypké suroviny dát do mísy, uprostřed udělat důlek a do něj nalít tekuté suroviny.
Kouli těsta přendat do přiměřeně velké mísy, vymazané olejem.
Zatím co těsto kyne, připravíme si náplň.
Vykynuté těsto vyndat z mísy na vál a ještě trochu zpracovat.
Těsto dlaněmi roztlačit a vytáhnout do kruhu (průměr cca 30 cm, tloušťka těsta asi 1 cm).
Placku dát na pečící papír a povrch pokrýt přísadami
Pizzu péct v předehřáté troubě na 220 st. asi 20 - 30 minut.
(Vyráběly děti, tak mají trochu atypický tvar.)
Jedna upečená ...
... a druhá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé