Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zdravá laskomina nejen pro těhulky

0.0
Zdravá laskomina nejen pro těhulky

Potřebné ingredience

500g jablek, rum, 125g ořechů, hrst sušených švestek, mletý hřebíček, 250g másla, 250g žitné jemně mleté mouky, 250g třtinového cukru, vanilkový cukr, hrst rozinek, lžička skořice, 4 lžíce kakaa, 4 vejce, 100 - 120 ml mléka, prášek do pečiva

Postup přípravy

Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubším struhadle. Pokapejte rumem a nechte odstát. Ořechy nastrouhejte. Hrst sušených švestek nakrájejte nadrobno. Umelte hřebíček tak na půl lžičky koření. Máslo rozpusťte.
Připravte si mouku. Přisypte třtinový a jeden vanilkový cukr, ořechy, švestky, hrst rozinek, lžičku skořice, hřebíček a kakao. Rozklepněte vejce, vlijte mléko pokojové teploty. Hmota by měla mlékem zvláčnět. Přidejte prášek do pečiva, který nikdy nezalévejte mlékem! Nakonec vmíchejte jablka a směs přelijte do vymazané a vysypané nebo pečicím papírem vyložené vyšší formy.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu - záleží na výšce koláče. V průběhu testujte špejlí.

Koláč uspokojí vaše smysly i požadavky organismu na zdravou a výživnou stravu plnou vitaminů a energie pro vás i vaše miminko :-)
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jana974 27. 2. 2014, 18:09
Dnes jsem upekla a je to opravdu lahoda. Mám ráda zdravější pečení a tohle budu dělat častěji. Výborné pro děti, místo cukru já dávám javorový sirup a vpodstatě jde do něj dát spousta jiných věcích, které zrovna má kdo doma a co komu chutná . Moc děkuji za receptík (L) (L) (L) (L) (L)
kvítečko 13. 2. 2010, 20:01
vypadá lákavě,aspoň spotřebuji jablíčka (Y)
Ilonáček 13. 2. 2010, 18:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie