(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
ZELŇAČKA - VARIANTA S KUŘECÍ ŠUNKOU
Potřebné ingredience
Na 6 porcí (opravdu velká porce): 500 g kysaného zelí, 150 g kuřcí uzené šunky, střední cibule, 400 g brambor, 200 ml 12% smetany na vaření, sladká paprika, sůl, pepř, bobkový list, 30 g sušených hub
Postup přípravy
Namočíme sušené houby, do velkého hrnce dáme kysané zelí, pokrájenou šunku, posolíme, opepříme, dáme bobkový list, posypeme sladkou paprikou, přidáme 1 kostku bujónu a přilijeme vodu, celé dáme vařit, zvlášť v jiném hrnci si uvaříme brambory doměkka. Do hrnce se zelím přidáme namočené houby i s nálevem, když zelí změkne přidáme uvařené brambory a vmícháme smetanu. Případně dochutíme, ale já už nic nepřidávala ani nezahušťovala a polévka je vynikající. Velký talíř vyjde na 770 kJ, takže můžeme přidat i pečivo.
Zelí bílé kysané 500g 420kJ
Šunka kuřecí průměrně 150g 1 047kJ
Cibule čerstvá 100g 137kJ
Hřib sušený 30g 404kJ
Brambory zimní 400g 1 324kJ
Smetana na vaření 12 % 200ml 1146 kJ
Bujón 1 kostka 11g 143kJ
Zelí bílé kysané 500g 420kJ
Šunka kuřecí průměrně 150g 1 047kJ
Cibule čerstvá 100g 137kJ
Hřib sušený 30g 404kJ
Brambory zimní 400g 1 324kJ
Smetana na vaření 12 % 200ml 1146 kJ
Bujón 1 kostka 11g 143kJ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JanaHovor
(upraveno)
4. 3. 2010, 15:21
Dneska zkusím
JanaHovor
(upraveno)
5. 3. 2010, 8:48
@JanaHovor
Kyselica je úžasná, místo hub jsem dala čerstvou hlívu, tak se povařila krásně v polívčičce, červenou papriku jsem osmažila na trošce oleje a zalila troškou smetany - nesnáším jak mi pak paprika plave po povrchu, proto to smažení. Nikdo ani nepoznal, že tam není klobása, ale šunka Už ji jinak ani dělat nebudu Děkuju
Klusmanka
(upraveno)
14. 3. 2010, 9:43
@JanaHovor
Jani, super!!! Jsem ráda, že tato zdravější varianta chutná i Vám