Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

ÚŽASNÁ ZELENINOVÁ OMÁČKA, KUŘECÍ MASO A TĚSTOVINY-BEZ ZAHUŠTĚNÍ!!!

0.0
ÚŽASNÁ ZELENINOVÁ OMÁČKA, KUŘECÍ MASO A TĚSTOVINY-BEZ ZAHUŠTĚNÍ!!!

Potřebné ingredience

Uvedené množství mi vyšlo na 8 porcí: 500 g kuřecích prsíček, 1 střední cibule, 200 g mrkve, 180 g petžele, 120 g celeru, 1 rajský protlak, 1 lžíce rybízové marmelády, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, 2 kostky bujónu (dala jsem 1 zeleninový a 1 drůbeží), 1 lžíce olivového oleje, 400 g celozrnných těstovin

Postup přípravy

V tlakovém hrnci rozehřejeme lžíci oleje a přidáme nakrájenou cibuli, poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel, opékáme, až zelenina "slehne" a zabarvuje se dohněda, poté přídáme na velké kostky pokrájené maso, necháme zatáhnout, osolíme, opepříme, přidáme pár kuliček nového koření a bobkový list (já dávám koření do sítka - odpadá tak po uvaření lovení kuliek ;-) ), přidáme plechovku rajského protlaku, lžíci marmelády, kostky bujónu a asi 1,5 litr vody a tlakáč zavřeme. Vaříme v tlakáči cca 15 minut. Po uvaření vylovíme maso do talíře, případně vyndáme koření a celou omáčku rozmixujeme ponorným mixerem, vznikne úžasná a hustá omáčka, kterou jsem již nijak nedochucovala, protože chutná opravdu fantasticky, vložíme zpět maso a jako přílohu dáváme těstoviny. Dcera i manžel velmi chválili! Není potřeba nijak zahušťovat, chuť je také vynikající, takže zdravá alternativa lahodné husté omáčky! Celková hodnota celého jídla mí vyšla na Floře 1271 kJ, počítáno s 50 g těstovin na porci - což je opravdu haldička!

Zlatý slepičí bujón (Maggi) 22g 286kJ
Kuřecí prsíčka 500g 1 830kJ
Cibule čerstvá 80g 110kJ
Celer 120g 246kJ
Mrkev 200g 376kJ
Petržel kořen 180g 475kJ
Rajský protlak 140g 527kJ
Olej Bertolli Extra Vergine olivový 5ml 169kJ
Marmeláda - rybíz průměrně 20g 193kJ
Celozrnné těstoviny 400g 5 952kJ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Žany 14. 10. 2010, 12:55
Dobrý den,právě jsme dojedli vaši výbornou omáčku.Nemá chybu,vynikající,moc děkuji za inspiraci.Mohu všem doporučit.Neměla jsem marmeládu tak jsem to trošku dosladila cukrem,ale i tam jsme si moc pochutnali. (Y)
Klusmanka 29. 1. 2011, 8:05
@Žany Žanet...sice se zpožděním, ale přece jen...děkuji, jsem ráda, že chutnalo, také se na ní zase chystám, máme ji rádi :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie