Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

panzanella - letní salát s chlebem

0.0
panzanella - letní salát s chlebem

Potřebné ingredience

Na plnou 2-litrovou mísu potřebujeme: 1/4 starého chleba (4 krajíce), může být i rohlík, dalamánek atd. * 4-6 rajčat * 1 červená nebo bílá cibule (pokud budem dávat obyč. žlutou, stačí půlka - ale záleží na chuti), může být i jarní cibulka * bazalka - 2 lžíce sušené nebo přiměřené množství čerstvé - ta je samozřejmě lepší * 1 konzerva tuňáka * olivový olej * sůl, pepř * dle chuti mozzarela, olivy, okurky, tuňáka možno vynechat

Postup přípravy

Chleba nakrájíme (originál recept používá opečený chleba, t.j. krutony, já používám neopečený), namočíme do vody - aby byl ponořený, nebo průběžně otáčíme. po chvíli vyždímáme, případně ještě natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme nadrobno krájenou cibuli, bazalku, tuňáka - pokud máme v oleji, nalijeme i s olejem, ve vl. šťávě slijeme a přidáme půl deci olivového oleje. dochutíme, zamícháme a necháme odležet tak půl hodiny.
je to super letní jídlo, u nás se ho sní kvanta. a jíme ho i v zimě, rajčata teď sice nejsou tak dobrá jako v létě a bazalku už mám jen sušenou, ale dobrota je to taky:-)
tuňáka dávám zn. Nixe z lidlu - je vcelku a má mnohem lepší chuť než drcené "odpady"... ale i s nimi je to dobré:-)

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

MILU999 13. 2. 2010, 13:03
^o) [A] (zajic) (zajic) (zajic) (hotdog) (hotdog) (hotdog) (jidlo) (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie