(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Krásně bílá mléčná marcipánka
Potřebné ingredience
Přísady víceméně orientačně, já použila poměry na ml.marcoš od Petry T. ID 102082 (moc jí tímto děkuju), ale asi kokos.mléko není tak tučné nebo co, tak to bylo dost řídké a dosypávala jsem i kokos.ml. i cukr. Takže: 100 g sušeného mléka KOKOSOVÉHO (ze Zdravé výživy, 400 g cca 70 Kč), 200 g prášk.cukru (nejjemnější), 1 lžíce kukuř.sirupu, 1 lžíce vody (Petra má 2), 1 lžíce oleje.
Postup přípravy
Vše promíchat a prohníst. Já z něj hned dělala růže (výborně se barvil), trochu lehly, ale jinak spokojenost. Myslím, že kdybych ho nechala uklidnit do dalšího dne, bude super. Jen bych ještě doporučila - ničím neochucovat, kokos vede a je chutný - připomíná mi eskymo. Foto dortíku, kde jsem ho použila vložím později.
Teď mě ještě napadlo - pokud už snad návod s kokos.mlékem na MMB je, tak se omlouvám a smažu, ale já na něj nenarazila.
Teď mě ještě napadlo - pokud už snad návod s kokos.mlékem na MMB je, tak se omlouvám a smažu, ale já na něj nenarazila.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
akin77
(upraveno)
12. 2. 2010, 19:55
Ani, už tady recept byl, ale po zkušenostech myslím holky říkaly, že jim to na dortu teklo....
Ančáre
(upraveno)
18. 2. 2010, 14:30
@akin77
Díky za info, zítra dělám "prsa" (nerada), tak zbytek kokos. marcipánky (týden uleželý) použiju a dám vědět, jestli dobrý, anebo všechno letělo do koše
Bramborka
(upraveno)
12. 2. 2010, 13:19
určitě zajímavý nápad , koneckonců i nápad jak jinak než mandlovkou ovonět mléčnou hmotu
Ilonáček
(upraveno)
12. 2. 2010, 13:15