Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Drobenkový koláč s jablky a tvarohem - podle Hanky Michopulu

0.0
Drobenkový koláč s jablky a tvarohem - podle Hanky Michopulu

Potřebné ingredience

700-800g jablek 150g másla 125g cukru krystalu 1 balíček vanilkového cukru 500g tvarohu (odkapaného, tj. v alobalu) jemně nastrouhaná kůra z 1 biocitrónu 2 vejce 1 balíček vanilkového pudinku Drobenka: 300g polohrubé mouky 150g másla 150g cukru (koláč na fotce jsem upekla z hnědého) 1 balíček vanilkového cukru

Postup přípravy

1. Studené máslo nakrájejte na plátky nebo kostky a smíchejte v misce s ostatními surovinami na drobenku. Prodělávejte ji buďto prsty, anebo klidně v robotu, jen pozor máslo musí být opravdu spíše tuhé.
2. Větší kulatou formu na koláč nebo menší plech (cca 24 x 32cm) vymažte zlehka máslem a pak vyložte pečicím papírem – dobře k formě přilne. Dvě třetiny drobenky vysypte na dno a upěchujte do rovnoměrné vrstvy – dobrým pomocníkem je nějaká menší láhev nebo váleček. Zbytek drobenky dejte zatím stranou.
3. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky nebo menší kousky. Na tvarohovou náplň nejprve utřete v robotu změklé máslo s cukrem (vanilkovým i krystalovým), poté přidejte tvaroh, citrónovou kůru, vejce i pudink.
4. Nyní na drobenkové dno koláče rozložte vrstvu jablek, na ní potom navršte připravený tvaroh, upravte případně stěrkou a na závěr zasypte po celé ploše zbytkem drobenky.
5. Pečte v troubě vyhřáté na 200º C po dobu 40 až 45 minut. Nejlépe chutná vlažný…

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pawla D. 6. 3. 2010, 15:17
Výborný a podařil se mi i z vaničkového polotučného tvarohu (Y) (Y) (Y).
darinka30 12. 2. 2010, 19:53
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Ilonáček 12. 2. 2010, 12:36
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie