(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
zabíjačkový guláš podomácku...chlapy vám budou zobat z ručky..
Potřebné ingredience
vepřová plec 1.5kg,vepřový bok1kg libovější,vepřová játra 30dkg,cibule1kg,špek15dkg,sůl,pepř,majoránka,česnek,(pokud budete chtít super gulášek,tak ještě jeden vepř.jazyk,jednu vepř.ledvinku očištěnou,půl vepřového srdíčka)tvrdý chléb,
Postup přípravy
nejdříve nakrájíme na drobno špek a na hrubo cibuli,zpěníme špek a do něj dáme cibuli a necháme pomalu dělat do tmava ne černa,ale do hněda.mezi tím rozpálíme troubu na 200°C.do tmavé cibule hodíme všechno nakrájené maso,kromě jater...přidáme pepř,lehoučce posolíme a pečeme,teplotu mírně stáhneme,tak na 180°C a během pečení mícháme,když je maso ze tří čtvrtin hotové,přidáme nakrájená játra,a pečeme do měkka.když jsou maso i játra měkké,vyndáme pekáč na plotnu a opatrně vysmahneme šťávu,potom přiměřeně zasypeme strouhaným chlebem,nebo polohrubou moukou,zasmažíme,podlejeme,ze stěn pekáče seškrabujeme napečenou šťávu,krásně nám zbarví šťávku,provaříme a přidáme česnek a majoránku,,,podáváme s chlebem a posypané půlkolečky čerstvé cibule...DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kikimama
(upraveno)
6. 12. 2015, 18:53
Dobrý večer, maso tedy vůbec nesmažím? Jen cibulku a pak rovnou do trouby? A podlévá se to? Nikdy jsem zabijačkový guláš nedělala, tak nevím předem děkuji za odpověď
volcom
(upraveno)
11. 9. 2012, 10:03
Už se těším až ho vyzkouším ,úplně mi tečou sliny.
čermačka
(upraveno)
21. 9. 2010, 21:42
Tak děvčata , tohle je fakt žrádlo. Teď jsem ho dovařila, bude na zítra, ale manža je ještě v práci, tak jsem ho radši schovala aby vydržel. Bála jsem se zahusťování polohr. moukou (vždycky používám hladkou), ale dopadlo to . Super receptík
kacapod
(upraveno)
16. 10. 2010, 22:48
@čermačka
to jsem ráda,že vám chutnalo,já ho letos dělala asi 10x tak pro 40lidí a už mi lezl i ušima,ale chlapy jiný nechtějí.
Jitule64
(upraveno)
5. 3. 2010, 10:26
Dobrý den, tak jsem včera dle vašeho receptíku vařila tuhle baštu. manžel si to vymyslel na oslavu jeho narozenin a k tomu jsem ještě dělala ovar a prdelačku. Takhle v troubě je to super! Použila jsem plecko, bůček, jazyk, srdíčko a játra. BOMBA!!! Přes noc uležel a hosté budou mít boule za ušima! Moc děkuji za úžasný recept a zde je fotečka, jak se mi krásně povedl: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2726908 Máme rádi, když se masíčko rozpadá, prostě bombovej! Díky a přeji krásný den. Jitka.
kacapod
(upraveno)
5. 3. 2010, 13:50
@Jitule64
super,jsem ráda,že se vám můj recept hodil a že vám chutná u nás v rodině už ho ani neděláme,protože stokrát za rok ho někomu připravujeme na různé akce,dělala jsem ho i pro 60lidí a to byl mazec od osmé večerní do šesté ranní a na rukou mozoly od nože ...tak krásnou oslavu,úžasnou žranici a lehký druhý den(samozřejmě manželovi vše nej) vám přeje káča
Jitule64
(upraveno)
5. 3. 2010, 23:06
@kacapod
Tak oslavy je konec a mě nosili na rukou. Všm moooc chutnalo, ale pro 60 lidí by mě kleplo, už teď jsem snad hodinu krájela jen maso a ostatní suroviny. Ale stojí to zato! Ještě jednou díky! Jitule.
kacapod
(upraveno)
6. 3. 2010, 22:42
@Jitule64
tak to mně moc těší,kdyby nebylo toho krájení,tak je to úplná brnkačka,ale potom už je to pohoda,trouba peče sama občas ke mně koukněte,zase přihodím nějaké vychytané recepty,já mám nejraději takové,co nedají moc práce,ale výsledek je mňamka.jinak tenhle gulášek je recept mého muže,už mně sepsul,že se chlubím cizím peřím,takže to napravuji,TUTO MŇAMKU MNE NAUČIL MANŽEL.ale od té doby,co to umím,už jí dělám jenom já,tak nevím,jestli to nebyla chybka zdravím káča
Jitule64
(upraveno)
10. 3. 2010, 21:57
@kacapod
Káťo, zase ráda nakouknu na receptíky. Kdyby Vám to nevadilo, tak bych tenhle s mým obrázkovým postupem vložila na mé webovky s recepty http://bucifousek.webgarden.cz/...co vy na to? Samozřejmě Vás napíšu jako zdroj! Jitka.
kacapod
(upraveno)
11. 3. 2010, 13:56
@Jitule64
jasně,bude to pro mne čest,díky káča
nigina
(upraveno)
4. 3. 2010, 17:00
No to je gól! Akurát som nedávno rozmýšľala, že hodím otázku do pléna, že kto pozná recept na zabíjačkový guláš. Jedlo som to iba raz v živote na zabíjačke a bolo to svetové, úžasné. Ale v tom zabíjačkovom zhone som nechcela nikoho otravovať kvôli reptu. A nakoniec som zabudla. Takže toto asi bude ono mňam, mňam. No veru neviem, či mám šancu všetok ten sortiment kúpiť naraz? A keď sa to pečie, to netreba podliať?
kacapod
(upraveno)
4. 3. 2010, 19:14
@nigina
všechno určitě seženete,u nás masna penny.. a podlévat určitě,ale maso pustí hodně šťávky,prostě tak přiměřeně,přiměřeně písněte,jak to dopadlo
MajkaMus
(upraveno)
18. 2. 2010, 13:01
Tento guláš dělám také, ale nezahušťuji ani chlebem ani moukou, ale rozetřeným vepřovým mozečkem. Dostane zase úplně jinou chuť. Mozeček se dává až na konec a nechá se povařit 15 - 20 minut.
kacapod
(upraveno)
19. 2. 2010, 16:15
@MajkaMus
jo,jo,mozeček je super,ale z vlastní zkušennosti vím,že s tím má spousta lidí problém,takže když jím zahušťuji,buď to neřeknu a pokud vím,že by to potenciální strávník nesnědl,tak prostě chleba,nebo mouka,taky když se zahušťuje mozečkem,má guláš sklony k rychlejšímu kažení a přeci jenom je guláš nejlepší druhý,třetí den.
Hyzule
(upraveno)
15. 2. 2010, 17:49
tak ten můj by zaručeně zobal z ručičky.Maso je maso
kacapod
(upraveno)
15. 2. 2010, 19:57
@Hyzule
tak se do toho pusťte,sice je to trochu pakárna než nakrájíte všechno to maso a cibuli,ale potom se to dělá samo a potom ty chuťové orgie ,líbat ručičky,nožičky a kůrkou pekáč vytírat vám chlap bude
bubík4
(upraveno)
15. 2. 2010, 17:42
je hned bych si dala
Ilonáček
(upraveno)
12. 2. 2010, 13:43
je vynikající