(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
BAGELS
Potřebné ingredience
250 ml vlažné vody, 4 lžíce změklého másla, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 420 g hl. mouky ( podle potřeby přidáme) čtvrtka čerstvého droždí nebo 1 1/2 lžičky sušeného, mléko na potření, semínka - kmín - koření - mák na posypání
Postup přípravy
Všechny suroviny dáme do pekárny a zapneme program těsto. Pokud je těsto řídké přidáme ještě mouku.
Po skončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na ........ dílu.
Z každého dílu vytvoříme dlouhý váleček ( asi 20 cm), který na koncích spojíme. Vzniknou nám kroužky.
Kroužky dáme na plech vyložený pečícím papírem a překryjeme potravinovou folií potřenou olejem.
Necháme ještě nakunout.
V hrnci přivedeme k varu vodu a do ní dáme nakynuté kroužky.
Z každé strany povaříme 1 minutu.
Dáváme zpátky na pečící papír. Potřeme mlékem a posypeme semínky........
Pečeme na 200°C asi 15- 20 minut
Hotové bagels necháme vychladnout
Po skončení programu těsto vyklopíme a rozdělíme na ........ dílu.
Z každého dílu vytvoříme dlouhý váleček ( asi 20 cm), který na koncích spojíme. Vzniknou nám kroužky.
Kroužky dáme na plech vyložený pečícím papírem a překryjeme potravinovou folií potřenou olejem.
Necháme ještě nakunout.
V hrnci přivedeme k varu vodu a do ní dáme nakynuté kroužky.
Z každé strany povaříme 1 minutu.
Dáváme zpátky na pečící papír. Potřeme mlékem a posypeme semínky........
Pečeme na 200°C asi 15- 20 minut
Hotové bagels necháme vychladnout
Nakynuté bagels
Uvařené
Posypané a upečené bagels
Posypeme čím chceme. Kmín, sůl, mák, bylinky, koření...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
10. 2. 2010, 12:24
receptík prosím a děkuji